Ehitaja mõlkis tuletõrjeauto ja põgenes metsa (7)

Ehitaja mõlkis tuletõrjeauto ja põgenes metsa

OOTAB REMONTI: Palju ehitusmehe mõtlematu tegu talle maksma läheb, ei ole veel teada.
Foto: Erakogu

Tagavere vabatahtlike pritsimeeste kustutusauto sai pühapäeva hommikul suured mõlgid külge, kui Väike-Pahila külas lauta ehitava firma tööline sellega salaja sõitma läks ja avarii tegi.

“Esimese hooga põgenes mees metsa, kui kuulis, et politsei ka tuleb,” ütles Saarte Häälele Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe.

Tema andmeil lubanud ehitaja kolleegidele, et põgeneb mandrile, kuid kuigi kaugele ta siiski ei jõudnud. “Vabatahtlikud pritsumehed ja politsei võtsid korralikult ette, kammisid metsa läbi ja leidsid ta üles,” lisas Lindmäe.

Ehitaja ja tuletõrjeauto jaoks halvasti lõppenud lugu sai alguse sellest, et Tagavere vabatahtliku komando päästja käis pühapäeva hommikul kella üheksa paiku Väike-Pahila külas kuuris, kus auto seisis, pesi seda ja viis läbi väikse hoolduse.

Kui vabatahtlik päästja paarikümneks minutiks koju sööma läks, ajas ehitusmees avanenud juhust kasutades auto küünist välja, rammis sellega kuuri seina ja sõitis tagurdades vastu merekonteinerit. “Eks sellel ehitajal oli lihtsalt üks halb päev,” nentis Margus Lindmäe. “Inimene tegi asju, mida ta ei oleks pidanud tegema.”

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremetsa sõnul teavitas päästja juhtunust kohe Saaremaa päästeosakonna juhatajat, operatiivkorrapidajat ja politseid.

“Samas laudaehitusel töötanud mees tunnistas, et oli autoga sõitma läinud ja selle mõlkinud, politsei saabudes oli aga sündmuskohalt lahkunud. Politsei sai ta hiljem kätte mõni kilomeeter kaugemalt,” lisas Saaremets.

Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Hedy Tammeleht ütles Saarte Häälele, et politsei sai teate pühapäeval kella 11 paiku, politseinikud käisid kohapeal asjaolusid selgitamas ja algatasid väärteomenetluse.

Margus Lindmäe sõnul andis autolõhkuja tööandja lubaduse, et klaarib remondifirmaga auto parandamise kulud ära ja nõuab raha hiljem süüdlaselt sisse.

“See on väga mõistlik suhtumine,” arvas Lindmäe. Eilse seisuga polnud veel teada, palju remont maksma läheb, sest firmadelt tellitud kalkulatsioonid polnud laekunud.

Print Friendly, PDF & Email