Juhtkiri: Jaht seadusele (1)

Erametsaliit ja talupidajate keskliit on võtnud nõuks, et kui jahiseaduse koostamisel nende ettepanekuid kuulda ei võeta, pannakse maad jahimeeste jaoks lukku. See on järjekordne samm jahimeeste ja maaomanike võitluses, et kelle jaoks jahiseadus kasulikum välja kukub.

Maaomanike sõnul põhineb kehtiv jahiseadus nendel aegadel, kui eraomandit polnud. Nüüd tahavad maaomanikud saada rohkem õigusi jahitegevuse osas nende maadel kaasa rääkida, seega peaks siis küttide ja maaomanike vahel kujunema dialoog.

Jahimehed ütlevad, et uuest seadusest tulenevad asjaolud on analüüsimata ja kui uus seadus tuleb, on ulukite senine tasakaalustatud arv metsades ajalugu. Eks igaühel ole oma tõde, kuid kasuks kõigile tuleks siiski kompromissile jõudmine.

Pole mõtet hakata kohe käsi väänama ja keelama. Hea on kuulda, et vähemalt Saaremaal on mõni talunik, kes ütleb, et nii ei maksa. Nii nagu jahil, tuleb ka vaidlustes säilitada kaine mõistus.

Print Friendly, PDF & Email