Balti ja Põhjamaa riikide spiikrid saavad kokku Pädastes

Muhus Pädaste mõisas saab augustis kokku NB8, kus osalevad kolme Balti riigi (Eesti, Läti, Leedu) ja viie Põhjamaa riigi (Soome, Rootsi, Taani, Norra, Island) spiikrid, kellega on tavaliselt kaasas kolm-neli parlamendi töötajat.

“See on traditsiooniline iga-aastane kohtumine, mis toimub rotatsiooni korras erinevates maades,” ütles Eesti riigikogu esimees Ene Ergma, lisades, et möödunud aastal kohtusid nad näiteks Islandil.

“Kohtumisel arutatakse nii probleeme, mis puudutavad Läänemere piirkonda üldiselt, kui ka parlamentaarset koostööd,” selgitas Ergma, kes seekord kutsus spiikrid külla just enne 20. augustit, et tema kolleegid saaksid osaleda Eesti taasiseseisvumise kahekümnenda aastapäeva pidustustel Tallinnas.

Küsimusele, miks selline kohtumine just Pädastes aset leiab, vastas riigikogu esimees, et ta tahab näidata oma kolleegidele ilusa ja omapärase kultuuriga Muhu saart. “Ma väga hindan Pädaste teeninduskultuuri ja väga head kööki. On ju hea näidata oma kolleegidele, et Eesti ei ole ainult Tallinn, vaid meil on väga palju toredaid ja huvitavaid kohti,” lausus ta. Muhu saarel on spiikrid 18.–20. augustini.

Print Friendly, PDF & Email