Väinamere Liinid: eriolukorraks jaaniajal oleme valmis

Parvlaevaliiklust korraldava OÜ Väinamere Liinid esindajate kinnitusel ei tohiks sel aastal jaanipühade ajal Virtsu sadamas Muhu- ja Saaremaale reisimisel märkimisväärselt pikki ooteaegu esineda.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul on uute parvlaevade tulek nende võimsust märkimisväärselt kasvatanud. “Seepärast võimegi tänavu reisijaid julgustada,” ütles ta. “Pühade-eelsetel päevadel ja pärast pühi sõidavad Virtsu–Kuivastu liinil meie kaks uut suuremat parvlaeva Muhumaa ja Saaremaa ning kui ka reisija tuleb sadamasse ilma broneeringuta, võib eeldada, et tippajaväliselt ei tule tal üldse oodata, tipptundidel tuleb aga oodata loodetavasti maksimaalselt tund aega.”

Eilse seisuga oli broneeringute olukord järgmine: 22. juunil Virtsust väljuvatele parvlaevadele olid e-piletid välja müüdud alates kella kolmest pärastlõunal kuni kella üheksani õhtul. 26. juunil Kuivastust mandrile väljuvad reisid olid enamjaolt broneeritud alates keskpäevast kuni kella seitsmeni õhtul. Üksikutele reisidele nimetatud ajavahemikus kohti siiski veel oli.

Urmas Treiel ütles, et varasematel aastatel on olukord tunduvalt pingelisem olnud, juba umbes nädal enne pühi olid välja müüdud ka hommikuste reiside e-piletid. “See ei tähenda muidugi, et reisijate arv oleks tänavusel hooajal varasemate aegadega võrreldes vähenenud,” sõnas ta ja tõi näiteks juunikuu esimese dekaadi statistika. “Võrreldes mullusega kasvas reisijate ülevedu keskmiselt 10 protsendi võrra.”

E-piletite müügimaht ühele reisile on keskmiselt 50–70% laeva mahutavusest, ülejäänu täidetakse üldjärjekorrast sadamas.

Print Friendly, PDF & Email