Tullio Liblik süüdistab Priit Penu mustamises (5)

Kahe Saaremaa jalgpalliklubi omavaheline kisklemine on välja jõudnud PRIA rahajagamise juurde. Nimelt väidab Tullio Liblik, et Nasva spordikompleksi rahastamine ei läinud läbi, kuna Priit Penu tegi selle projekti komisjonis maatasa.

Saaremaa jalgpalliklubid aaMeraaS ja FC Kuressaare on vihased konkurendid, kes iga natukese aja tagant leiavad põhjuse väljakuväliselt vägikaigast vedada. Nüüd on aaMeraaS-i president Tullio Liblik teinud Saare maavanemale avalduse, et PRIA meetme 3.2 “Külade uuendamine ja arendamine” komisjoni liige Priit Penu, kes on samaaegselt ka FC Kuressaare juhatuse liige, loopis neile kaikaid kodarasse, mistõttu Nasva projekt jäi rahast ilma.

Saare maavanema poole pöördus Liblik põhjusel, et hindamiskomisjoni esimees on maavalitsuse osakonnajuhataja Raivo Peeters. Tullio Liblik väidab saadetud kirjas, et Priit Penu olevat aaMeraaS-i projekti maatasa teinud täiesti alusetult. See olevat seda kahetsusväärsem, et projekti näol oli tegu eelmisest voorust maksimumpunktid saanud taotluse jätkuga. “Priit Penu ilmselgeks eesmärgiks oli meie tegevust mustata ja n-ö konkurentidele kahju tekitada. Nimetatud laimamise tulemusena sai MTÜ SaareMaa JK aaMeraaS projekt väga madalad punktid ja jäi toetuse saanute nimekirjast välja.”

Priit Penu kinnitas ka Saarte Häälele, et antud projekt meetme alla ei sobinud. Penu sõnul oli taotlejate arv suur ja kuna tegemist oli otseselt külaelu arendava meetmega, siis leidus projekte, mis selle meetme kriteeriumidesse rohkem sobisid.

“Ma ei kujuta ette, mida ma laimasin,” oli Penu nõutu ja lisas, et kui oleks olemas meede spordirajatiste kohta, toetaks ta sellist projekti kahe käega. Penu märkis ka seda, et komisjonis on peale tema veel kaheksa liiget ja tema hääl ei ole kõikvõimas. “Ma ei saanud ju üksi punkte nii alla viia,” sõnas ta. “Pealegi avaldas komisjoni liige Mihkel Undrest korduvalt jõulist poolehoidu antud projektile.” Seda, et jutt laimust ja mustamisest pole päris õige, kinnitas ka Raivo Peeters.

Vana asi
Kaklused SaareMaa JK aaMeraaS ja FC Kuressaare vahel on kestnud aastaid. Asi sai alguse sellest, kui väidetavalt raha pärast jooksis must kass läbi Aivar Pohlaku ja JK aaMeraaS-i praeguse tegevjuhi Andre Käeni vahelt. Varem vedasid mehed koos FC Kuressaaret. Probleeme on olnud mängijate osalemisega erinevate klubide korraldatud võistlustel ja osalemisega Saarte mängudel. Kisklemine on arusaamatu ja nõutuks tegev ka mitmele mängijale mõlemast klubist. Eravestluses on nad imestust avaldanud, et kas siis suured mehed ei saa kas või nurga taga omavahel asju klaariks.

Print Friendly, PDF & Email