Kultuurikeskuses kõlab kitarrimuusika

Tallinna VI kitarrifestivali raames jõuab 13.–19. juunini Eestisse tippkitarriste Brasiiliast, Hispaaniast, Ungarist ja Prantsusmaalt. Kaunist kitarrimuusikat saab kuulata ka Kuressaare kultuurikeskuses.

 19. juunil kell 18 esineb saarlastele brasiilia muusika üks eredamaid andeid, kitarrilegend, laulja, löökpillimängija, helilooja ja improvisaator Celso Machado. Tema virtuoosne kitarrimäng on põimunud Brasiilia kaunimate laulude ja keerukamate rütmidega. 2008. aastal pälvis ta Maailma aasta sooloartisti tiitli.

“See kontsert on midagi väga eksootilist, Brasiilia kogu oma heli- ja rütmirohkuses,” lubavad festivali korraldajad. Juba neli aastakümmet on Celso Machado üles astunud paljudel lavadel Brasiilias, Lääne-Euroopas, Skandinaavias, Kanadas ja Ameerika Ühendriikides. Tema meisterlik kitarritehnika ja kirglik pühendumus koos haruldase andega lubavad tal muuta muusikaks kõik, mida ta puudutab, ja see on kujunenud tema elu missiooniks.

“Kuna Celso muusika juured on brasiilia rütmi ja meloodia stiilis, peegeldub see ka tema vastupandamatus kiindumuses ülejäänud maailma muusikatraditsioonidesse. Ta leiab sarnasusi Lõuna-Itaalia ja Põhja-Brasiilia rütmide vahel, ta kõrvutab Egiptuse maqsoum-stiili ja Brasiilia baião rütme, Maroko gnawa rütme ja afoxé’d ja sambat. Celso ühendab need mõjutused oma unikaalses kitarrikõlas, andes nii oma panuse brasiilia muusika jätkuvasse arengusse,” tutvustab esinejat Tallinna kitarrifestivali koduleht.

Print Friendly, PDF & Email