Juhtkiri: Enne mõtle, siis tegutse

Alles see oli, kui käisid arutelud Kaarma põhikooli võimaliku sulgemise üle. Siis otsustas vallavolikogu, et koolile leitakse raha ja antakse ajapikendust. Seda seni, kuni on valminud koolivõrgu uuring, ja siis vaadatakse edasi.

Nüüd on uuring valmis ja uurijate seisukoht selge. Kõige mõistlikum oleks Aste ja Kaarma kool liita ning õpilased koondada Aste koolimajja. Sama moodi tuleks ümber korraldada ka lasteaiad. Arvud, mis selliste arengute võimalikkust veel kord kinnitavad, on paberil.

Kahju on sellest, et järjekordset suurte haridus-traditsioonidega kooli võib oodata sulgemine. Sellised juhtumid hakkavad juba liialt tihedaks minema. Tõega vastamisi seismine on alati valus, kuid keegi kusagil peab alati mingi otsuse tegema. Kindlasti ootavad Kaarma valda ees emotsionaalsed ajad ning volikogul tuleb säilitada kaine mõistus, et teha selles asjas õige otsus,- mille õigsust kõik mõistaksid.

Print Friendly, PDF & Email