Vallad panevad lapsed bändi tegema (3)

Kolme nädala pärast selgub, kas Saarte koostöökogu Lea-der-programmi esitatud projekt saab ka raha. Positiivse vastuse korral on maakonna 12 vallal võimalik soetada bändile vajalik komplekt pille ja palgata spetsialistid koguni kaheks aastaks noori juhendama.

“Selle projekti eesmärk on, et 6–12-aastased lapsed saaksid õppida muusikat tegema,” ütles projekti praegune eestvedaja, Kärla vallavanem Villi Pihl, lisades, et projektis osaleb 12 valda.

Pihli sõnul poleks tegemist akadeemilise muusikaõppega, idee seisneb selles, et õpetada duurid selgeks ja saakski loo kokku mängida.

“Kui lapsele meeldima hakkab, siis saab muusika õppimisega edasi minna,” märkis Pihl, lisades, et idee Saaremaal bändikool luua tuli Saarte koostöökogu praeguselt juhilt Koit Kelderilt. Algne idee pärineb aga Soomest, kus taoline bändikool on edukalt tegutsenud juba ligi kaks aastat.

“Võtsin ideest kinni ja tegime ära,” rääkis Pihl, lisades, et projekt esitati Saaremaa omavalitsuste liidu kaudu 18. maiks Saarte koostöökogule ja järgmisel nädalal tuleb seda juba komisjoni ees kaitsta.

Pihl loodab oma sõnul väga, et see noortele mõeldud projekt, mis hõlmab tervet maakonda, läheb komisjonis läbi ja saab rahastuse. Eesmärk on ju ikka see, et noored saaksid vabal ajal tegevust, ja kuigi osas valdades on pillikomplektid olemas, siis paljudes ka ei ole.

Projekti puhul teeb Pihlile oma sõnul rõõmu veel see, et lisaks pillide ostmisele rahastatakse ju ka õpetajaid. Ka võimaldab projekt lastele ja noortele ning nende vanematel uusi kontakte nii valla sise- kui ka välispiirides. Kui projekt lõpeb, jäävad muusikariistad valdade, muusikakoolide, põhikoolide või siis kultuurimajade käsutusse. Projekti kaitsmine on järgmisel nädalal ja komisjon teeb rahastamise otsuse 1. juuliks.

Print Friendly, PDF & Email