Arvi Salong saadeti kohtu ette (3)

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis eile kohtusse SEB pangale kelmusega ligi kolm miljonit krooni kahju põhjustanud libainkassaatorite arvatava juhi saarlase Arvi Salongi.

Salong astub kohtu ette üksi, kuna tal õnnestus vahetult pärast süütegu Soome põgeneda ja ta oli pikka aega tagaotsitav. Tänavu veebruaris jäi ta Soome ametivõimudele vahele ja saadeti tagasi kodumaale. BNS-i andmetel on Salong kohtueelsel uurimisel oma süüd teatud määral tunnistanud.

Arvi Salong on saanud süüdistuse isikute grupi poolt ja suures ulatuses sooritatud kelmuses. Lääne ringkonnaprokuröri Aarne Pruusi sõnul pole Salongi käest kelmuse teel hangitud raha kätte siiski saadud.

Süüdimõistmise korral tuleb Salongil lisaks kriminaalkaristuse kandmisele korvata ka kuriteoga tekitatud kahju solidaarselt oma kahe kuriteokaaslasega, juba jõustunud kohtulahendi saanud Illar Ringi ja Andrus Erikuga. Kaks viimast on saanud karistuse vabaduskaotuse näol ning neilt on ka SEB panga kasuks välja mõistetud 211 765 eurot.

Inkassaatori vormi kandnud mees sisenes tunamullu 2. novembril kella 10 ajal Rap-las Tallinna maanteel asuvasse SEB pangakontorisse ja sai heausksete pangatöötajate käest sularaha. Seejärel kurjategija lahkus. Kelm saabus sündmuskohale Fordi väikekaubikuga, mille ta pärast kuritööd tänavale maha jättis, ning lahkus pangakontori juurest ilmselt ATV-ga.

Hiljem selgus, et Ford oli veidi varem Elvast ostetud ning väidetavalt tegi seda Arvi Salong. Ühe asjana reetis Arvi Salongi, kes esitles end Ida-Virumaalt tulnuna ja kandis pikajuukselist musta parukat, see, et ta oli rääkinud saare murdes.

Print Friendly, PDF & Email