Turu üürnik teeb viimaseid ponnistusi (9)

Turu üürnik teeb viimaseid ponnistusi

UUE ELU OOTUSES: Homme selgub, kuivõrd Kuressaare turg Suurel Turupäeval ellu ärkab ja milline see turu uus pale siis olema saab.
Foto: Sander Ilvest

Kuressaare turu uus pale peaks homsel suurel turupäeval kõigile kenasti välja paistma, sest nii on juba pikemat aega välja reklaamitud ja nii on linnavalitsus turu üürnikult Nordkapp Grupp OÜ-lt nõudnud.

Eile hommikul pidi turul ringi vaadates siiski pingutama, et silmale nähtavaid suuremaid uuendusi leida. Kuressaare linnavalitsusele on üürnik lubanud, et nii nagu ta on eelnevalt kinnitanud ja reklaaminud, saab hiljemalt laupäevaks turuplats kindlasti korda.

“Turu üürnik on andnud oma sõna linnavalitsusele, et veel enne laupäeva renoveeritakse ja ehitatakse turule uusi laudu,” ütles linnavalitsuse pressiesindaja Silver Saluri eile Saarte Häälele, rääkides, mis seis turuga hetkel täpsemalt ikkagi on. “Igal juhul saavad üürniku sõnul uuendatud tervikuna kaks [laua] rida, mis jooksevad keskväljakult turuhoone suunas. Lisaks on plaanis plaatkatte remont turu värava juures,” edastas Saluri Nordkapp Grupi esindaja Kaspar Noore viimase hetke lubadusi.
Kohe hakkab paistma

Pärastlõunal leidis Saarte Hääl Kaspar Noore turult linna esindajatega asja arutamast – et kuhu ikka täpsemalt letid tõsta ja kuidas kõik võimalikult kena välja saaks nägema. “Arutame lettide paiknemist, liikumist, tegemist. Kõige aktiivsemal kauplemisajal me ei saa midagi teha, õhtupoole asi raugeb, siis saab,” selgitas Noor. “Need päevad, mis meil veel jäänud on, teeme kõik, mis suudame. Ega meie jaoks, kui 11. juuni ära lõpeb, läheb 12. juunil töö jälle edasi,” nentis ta.

Teatud muudatused lettide asetuses on turuplatsil tõesti juba paista ka. Turuhoone ette on jäänud avaram ruum, kus inimesed saavad vabamalt liikuda, et ei peaks lettide vahel trügima. Selle koha pealt on paigutus Noore hinnangul hea ja kõnealune nurgake turul võikski jääda nõnda nagu sätitud. “Tahame tekitada turule just rohkem ruumi, sest kogu aeg on olnud see probleem, et siin on nii kitsas ja midagi ei ole näha. Vastavalt sellele paigutame ka teised letid ringi ning see saab tehtud 11. juuniks,” kinnitas ta.

Nii eilne kui tänane päev mööduvad Kaspar Noore kinnitusel kindlasti veel väga kibekiire töö tähe all. “Eks mõned tunnid jäävad uneaega ka ikka loodetavasti, aga töö käib iga päev ning jätkub pärast Turupäeva. Mingit seisakut ses osas ei ole,” märkis ta ja lisas, et viimased päevad enne turu pidulikku avamist ongi sellised, kus silmaga nähtavaid muudatusi ühekorraga rohkem välja paistma hakkab.

Turg peaks ilusam olema

Aastaid Kuressaare turul müüjana tegutsenud Niina arvas, et Kuressaare turg võiks ja peaks ikka ilusam välja nägema küll – just ilus väljanägemine pööraks turust võõrdunud rahva taas turulkäimise usku.

Niinal jagub oma sõnul endiselt usku, et turuplats homme oma uut palet näitab, sest nii on ju lubatud. “Lootus veel kadunud ei ole, sest ikka tahaks paremat ju turule,” naeris ta. Niina sõnul on kurb see, et väga paljud inimesed ei paistagi teadvat, et Kuressaares üldse turg olemas on. “Tulevad inimesed ja imestavad, et oi, kas see on turg või?” rääkis staažikas turumüüja.

Enne Kuressaare turule müüma tulemist töötas Niina enda sõnul Tallinnas samuti turul. “Seal käib ikka palju rahvast turul, kuid eks seal on suur linn ka. Kuressaare on väike, kõik ei jõua turult osta. Ainukene, kes meid turul veel hoiab, on turist – soomlane,” tunnistas ta.

Loe ka juhtkirja lk 5.

Print Friendly, PDF & Email