Muusikakooli popimad erialad on klaveri- ja viiuliõpe

Kuressaare muusikakooli tänavustel kevadistel katsetel olid populaarsemad klaveri- ja viiulieriala.

Tuleval õppeaastal jätkatakse muusikakooli direktori Tarmo Berensi sõnul samade erialadega, mida õpetati sel aastal. “Kui majanduslik olukord paraneb, siis sõltuvalt õpetajate leidmisest saaksime oma ampluaad ka laiendada. Meie riik on liiga väike selleks, et vakantseid erialasid oleks kohe varnast võtta,” tähendas Berens.

Kevadistel katsetel võeti muusikakooli vastu 21 last. “Tundub, et võrreldes eelmise aasta kevadise vastuvõtuga oli mõni laps vähem,” märkis direktor, lisades, et soovijaid muusikakooli oli nii linnast kui ka maapiirkondadest suhteliselt võrdselt. “11/10 linna kasuks,” sõnas ta.

Augustis toimub muusikakooli täiendav vastuvõtt – neile, kes kevadistele katsele tulla ei saanud. Direktori sõnul on üldiselt võimalik kandideerida üksikutele kohtadele veel kõikidel erialadel, välja arvatud vaskpuhkpillid. Seda põhjusel, et vaskpuhkpilliõpetaja Karlis Saar on muusikakoolis juba maksimaalselt rakendatud, nii Kuressaare kui ka Orissaare muusikakoolis.

Tarmo Berens rääkis, et muusikakooli võiks lapse panna alates viiendast eluaastast ja põhiõpet alustatakse enamasti 7–8-aastaselt. Sügisel algavaks õppeaastaks võeti õpilasi klaveri-, oreli-, viiuli-, tšello-, akordioni-, kandle-, puhkpillide (trompet, klarnet, saksofon, flööt jt), vanamuusika (plokkflööt jt) ja löökpillide erialale, kooriklassi (laulmine) ja pop-jazzi osakonda. Täiendav õpilaste vastuvõtt toimub 29.–30. augustil kell 16–18.

Print Friendly, PDF & Email