Kalanduse kukkumises on süüdi külm talv

Statistikaameti andmetel oli esimeses kvartalis lisandväärtuse tootmise osas suurim langeja kalandus, aastatagusega võrreldes kahanes lisandväärtuse tootmine seal 16 protsenti.

 Kukkumises oli süüdi jää, kuna esimesed poolteist kuud kalurid merele ei pääsenud. “Seisime jää sees kinni ning püüki ega müüki absoluutselt ei toimunud,” kommenteeris OÜ Kaabeltau omanik Mihkel Undrest portaalile E24.ee.

Tema sõnul on taolisi talvi olnud ennegi ning midagi ebaharilikku selles pole. Võrreldes varasemaga on aga kulud suuremad, näiteks on kallinenud kütus.

Ka on Euroopa Komisjon vähendanud kalapüügikvoote ning 2012. aastal peaksid kvoodid olema veel väiksemad kui sel aastal. Sestap ei ole Undresti kinnitusel ka järgmisel aastal kalapüügis suur kasvu oodata.

Print Friendly, PDF & Email