Nädalaga sündis rekordarv lapsi! (16)

Nädalaga sündis rekordarv lapsi!

PISIKE PIIGA: Sünnikirja oli pidulikule üritusele kätte saama tulnud ka pisike Chrystal Alondra Rassel oma ema Marite Vatsfeldtiga.
Foto: Egon Ligi

Juunikuu on Saare maakonnas erakordselt rõõmsasti alanud, kuna kõigest nädala jooksul – 1. kuni 7. juunini – registreeriti Saare maavalitsuses tervelt 13 lapse sünd. Ja surmasid registreeriti ainult kolm, nende hulgas kahe saarlase surm. Nädala iive on seega vägagi korralikult plussis.

“See on tõesti ERAKORDNE!” kommenteeris rõõmusõnumit Avo Levisto, Saare maavalitsuse nõunik-perekonnaseisuametnik. Levisto nentis, et kuigi ta pikema aja kohta ei oska kohe hoobilt arve välja tuua, siis viimase aja kohta on selline nädalasaak tõepoolest ikka väga tubli tulemus.

“Eks ta kõigub ja kõigi nädalate kohta ei oska öelda, kuidas tulemused on olnud, aga lootust annab see iibe osas küll, sest vähemalt viimasel ajal nii erilist tulemust ei ole olnud ühes nädalas tõepoolest,” lisas Levisto.

Tervelt kaheksa uut kodanikku sai nädalaga juurde Kuressaare linn, kolme võrra suurenes Kärla valla elanike arv. Mustjala ja Laimjala vald said mõlemad juurde ühe väikese kodaniku.

Linnakodaniku staatusesse tõsteti 29 kõige pisemat

Kuressaare kultuurikeskuses tunnustati eile taas kord pidulikult sünnikirja ja -toetusega värskeid lapsevanemaid, kelle pere kõige pisemad on sündinud sel aastal ajavahemikus 1. veebruar kuni 30. aprill.

Kultuurikeskuse saali kogunenud pisikesed linnakodanikud pidasid end terve ürituse ametliku osa äärmiselt viisakalt üleval ning kõlavat lauluhäält ei kippunud neist keegi tegema – kõik kuulasid viisakalt, tasa ja rahumeelselt, kuidas neid üksteise järel linnaisadega “kätlema” kutsuti.

Kuressaare linnapea Mati Mäetalu kinnitas värskete vanemate poole pöördudes, et sünnikirjade üleandmise päev on linna jaoks ääretult oluline. “Teie süles istuvad väikesed tüdrukud ja poisid on just see põlvkond, kes paarikümne aasta pärast kujundab meie linna, maakonna ja riigi tulevikku,” tähendas Mäetalu.

Linnapea märkis, et lapse sünd toob perele imelisi hetki ja kordumatuid emotsioone. “Võime tundide viisi oma pisikest imetleda, nautida lähedust ja olla ääretult õnnelikud. Samas aga hakkab sellest hetkest märkamatult peale vastutusrikkam elu ja see ongi lapsevanemaks olemine,” lisas ta.

Mäetalu kinnitusel teeb linn omalt poolt kõikvõimaliku ja vajaliku selleks, et kõigil lastel oleks Kuressaare linnas hea, turvaline ja tervislik kasvada.

Ilus traditsioon

Pere esimeste võsukestena sündinud seekordsete ainsate kaksikute Kaspar ja Jesper Sepa ema Ingrid Hinn leidis, et sellised uute ilmakodanike austamisüritused on väga ilus traditsioon. “Minu meelest oli väga tore ja ilus. Selline üritus on väga teretulnud, ma polnud kuskilt kuulnudki, et niimoodi tehakse. Väga ilus komme,” rõõmustas Ingrid Hinn.

Tseremooniat juhatanud linna pressiesindaja Silver Saluri ütles, et Kuressaares sünnib igal aastal umbes 150 last. Eile olid lapse sünnikirja kätte saama tulnud 29 lapse vanemad. Lisaks sünnikirjale andis linnavalitsus kõigile lapsevanematele üle 160-eurose sünnitoetuse.

Aili Kokk, Kertu Kalmus

Print Friendly, PDF & Email