Juhtkiri: Kui seadused, siis kõigile (5)

On päris kummaline, et meie Eesti Vabariigis mõned lihtsalt teevad seda, mida tahavad, ja midagi hullu ei juhtugi. Pannakse majad püsti ning kui teo lubamatus ootamatult avastatakse, aetakse dokumendid korda tagantjärele. Kui ajakirjandus ka jälile ei saa või kadedad naabrid kuhugi ei kaeba, elavad kõik rõõmsalt edasi.

Eks selliseid näiteid ole päris palju, kuid tänases lehes kirjutame Pöide vallas asuvast Kardoni puhkelaagrist. Ei tea, kas vallavanema põhjendus, et majanduslik olukord ju raske, on ikka piisav, õigustamaks ühe majutusasutuse seaduserikkumist? Nõnda võiksime ju kõik öelda, et raha polnud, sellepärast ei täitnudki seadust.

Oleme seda meelt, et kui ühes riigis kehtivad seadused, peavad neid täitma kõik. Olgu siis parajasti majandussurutis või taskus priske tengelpung. Vastasel juhul tuleb ju tõstatada küsimus riikluse olemasolust ja vajalikkusest üldse, sest mis muud need seadused siis on, kui ühed kokkulepped, mis kehtestatud selleks, et kõik asjadest ühtviisi aru saaksid ning lubamatut anarhiat ei tekiks.

Print Friendly, PDF & Email