Saarlanna "Kikerikiik" jõudis Eesti Rahva Muuseumisse

Alates tänasest kuni 7. augustini on Tartus Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas külastajatele avatud saarlanna Astra Mõistliku ja Henrik Esse ühisnäitus “Kikerikiik”, mis pakub külastajatele mängulisi elamusi.

“Kikerikiik” on mängulise keskkonnaga näitus, mis ühendab kaasaegse kunsti rahvakultuuri pärandiga, elitaarse kõrgkultuuri ning arvutitehnika võimalused väikelaste mängumaailmaga.

Väljapanek tutvustab 19. sajandi Valjala kihelkonna rahvariide mustrit läbi tänapäevaste meediumite ning on suunatud eelkõige lastele vanuses 4-10 aastat. Saalis üles seatud piltide, seadmete ja installatsioonide vahel liikudes näeb ja kuuleb erinevaid tõlgendusi Valjala mustrist, kusjuures peamine tõlgenduste looja saab olla näitusekülastaja ise.

Väljapaneku keskmes on kaks kiike, mille abil külastaja saab tekitada helisid ning pilte selleks, et avada mustrite sajanditevanune kood. Lisaks võib vanadest, kuid uut eluvaimu täispuhutud raadiotest endale ise uusi teadmisi timmida.

Print Friendly, PDF & Email