Petukiri püüab välja uurida inimeste pangaandmeid

Mai lõpul hakkas Eestis levima ingliskeelne petukiri, milles küsitakse klientide isiklikke andmeid. Swedbank kinnitab, et pank ei küsi kliendilt turvatunnuseid sellisel kujul, ja palub inimestel ringlevat petukirja eirata.

Neil, kes on petukirja saanud, palub Swedbank see kohe kustutada ning kindlasti mitte sisestada oma pangakaartide andmeid või turvatunnuseid tundmatutele veebilehtedele. Swedbank kinnitab, et tegu on pettusega ja et pank ei küsi kliendi käest kunagi e-meili teel ega inglise keeles turvatunnuseid ega nõua ka nende uuendamist taolises vormis.

Kui keegi on petukirjale vastanud ja sellel lehel ka sisse loginud, tasub sellest kindlasti panka teada anda ja võimalusel internetipanga kasutaja sulgeda.

Petukirja sisu on järgmine: You have 3 day(s) left for the account(s) with us expires. To avoid it and prevent your account from expiring, you must confirm your email address. CONFIRM ACCOUNT Please confirm your acceptance of the Terms of Service and your intent to confirm by clicking to confirm this email address.

Panga andmetel keegi seni pettuse tõttu kahju kannatanud veel ei ole. Samas on teada juhtumeid, kus kiri on saadetud ka inimestele, kes pole Swedbanki kliendid. Juhtumi info on edastatud politseile. Swedbanki klienditoe number on 63 10 310, kust saab vajadusel täpsemat informatsiooni.

Print Friendly, PDF & Email