Korvpallurid tiitlikaitsjaga samasse alagruppi (2)

Korvpallurid tiitlikaitsjaga samasse alagruppi

RASKE SEIS: Olgugi, et treener Marko Ool usub, et eelmiste mängude võitja on võidetav, tunnistab ta, et eesmärgiks pandud medali saavutamine ei saa kerge olema.
Foto: Raul Vinni

Saarte mängude korvpalliturniiril sai Saaremaa meeskond endale alagrupivastasteks Ahvenamaal võidutsenud Bermuda meeskonna ja korvpallis esmakordselt võistleva Frøya saare meeskonna.

Saaremaa meeskonna peatreener Marko Ool ütles kommentaariks, et Frøyast ei oska midagi oodata, kuid Bermuda on ilmselgelt väga tugev meeskond. “Usun, et kui targalt mängime ja oma joonisest kinni peame, on meil kindlasti võimalus neid võita.

Õnneks näeme mõlemaid võistkondi enne oma avamängu, seega saame täpsema ülevaate ja vastavalt sellele taktika seada,” märkis Ool, kelle juhendatav meeskond kohtub A-alagrupi esimeses mängus 27. juunil just Bermudaga.

Alagrupist saab edasi kaks meeskonda ja play-offis kohtutakse D-alagrupi meeskondadega risti ehk siis A-grupi võitja kohtub D-grupi teise kohaga ja vastupidi. Juhul kui saarlased peaksid alagrupis võitma, ootab neid arvatavasti ees Guernsey meeskond, kes eelmistel mängudel meeste korvpallis ei võistelnud. D-alagrupi favoriit on siiski Kaimani saarte meeskond, kes Ahvenamaal lõpetas neljandana ning kellelt saarlased said eelmine kord 16-punktilise kaotuse.

Marko Ool ütles, et nii nagu eelmistel mängudel, on ka seekord seatud eesmärk võita vähemalt medal. “Usun, et kedagi meil karta ei tule, et võita võime kõiki ja eesmärgiks on meil seegi kord seatud medal. Tõsi, 11 võistkonna osalemise tõttu on see raskem kui kunagi varem,” lausus Ool.

Rene Kiil seekord ei mängi
Wighti saarel toimuvatele Saarte mängudele sõidab Saaremaa koondis ilma ühe oma põhitegija Rene Kiilita. Treener Marko Oolu sõnul ei mängi Kiil seetõttu, et tal ei ole võimalik sel ajal mängudel osaleda.
Saaremaa koondis Wighti saarel: Indrek Kajupank, Mario Paiste, Janis Vahter, Timo Eichfuss, Tauno Selberg, Alvar Väli, Kristo Teder, Indrek Õunpuu, Taavi Tõnus, Urmas Oja, Raigo Sooär ja Egert Väinaste. Treeneritena lähevad kaasa Marko Ool ja Enn Laanemäe ning esindajana Lev Kaljumäe.

Print Friendly, PDF & Email