Juhtkiri: Saarlased saavad telekasse (1)

Hea on kuulda, et ETV läheb sel aastal koos Saaremaa delegatsiooniga Saarte mängudele Suurbritanniasse Wighti saarele kaasa. Kui seni on nende mängude puhul enamasti piirdutud vaid ühe-kahe uudisega, siis nüüd saab mängude nädala jooksul saarlaste tegemisi teleekraani vahendusel loodetavasti palju rohkem näha.

On mõistetav, et Saarte mängud pole olümpia või maailmameistrivõistlused ning nende mängude olemusest ei pruugigi kõik aru saada. Teadmatusest või tahtmatusest. Aga kes on seal ise käinud või kelle tuttavad on osalenud, teavad kindlasti, et neile mängudele pole Eesti mastaabis midagi kaugelt ligilähedastki kõrvale panna.

Muidugi võivad skeptikud nuriseda, et tulemused on mõnel alal keskpärased, aga kui näiteks kahe hoovi poisid jalgpalli mängivad, on ka võrdsete heitlus alati huvitav. Ning Saarte mängudel on huvitavaid heitlusi ja põnevaid mõõduvõtte küllaga.

Kuid tähtsaim on ikkagi see, et saarlased lähevad esindama Saaremaad. Ega ilmaasjata öelda, et Saaremaa on nagu riik riigis. Seal me saame seda tunda ja selle üle uhked olla. Ja tegelikult pole ei mulkidel, setudel ega võrokestel midagi taolist vastu panna…

Print Friendly, PDF & Email