Saaremaa neidudekoor kutsub Piret Ripsi autorikontserdile (1)

Laupäeval, 4. juunil toimub Muhu Katariina kirikus kell 16 ja Valjala kirikus kell 19 Piret Ripsi autorikontsert. Saaremaa neidudekoori esituses kõlavad “Missa brevis” (dir Anne Kann) ja kantaat “Hingedemaa kellad” (dir Laine Lehto).

 Kontserdil on kaastegevad Orissaare muusikakooli lauluansambel ja solistid (juh Anne Kann), segaansambel Sa:rlaine, KG huvikooli Inspira solistid (juh Laine Lehto) ning saateansambel koosseisus Kristi Saar (I viiul), Ave Opp (II viiul), Tarmo Berens (vioola), Johannes Välja (tšello), Pipilota Neostus (flööt), Ingely Laiv (oboe), Veikko Lehto (klaver), Mihkel Koppel (basskitarr, kontrabass) ja Priit Arge (trummid).

Piret Ripsi kahe suurvormi esmaettekanne koos saateansambliga Kuressaare Laurentiuse kirikus detsembris 2009 osutus väga edukaks, jätkuprojekt on mõeldud spetsiaal-selt maakonna kirikutele. Muhus ja Valjalas toimuvad kirikukontserdid on ettevalmistav projekt sügisel Soomes aset leidvale maakonna esindusüritusele. Nimelt esitab Saaremaa neidudekoor 18.–19. novembril samu teoseid rahvusvahelise sügismessi (mardilaat) raames toimuval kirikukontserdil Helsingis.

Helsingi mardilaat on suurim Soomes korraldatav Eesti-teemaline üritus, mis toimub juba 28. korda ja mida korraldab Soome Tuglase selts. Saaremaa neidudekoori moodustavad Orissaare tütarlastekoor (dir Anne Kann) ja Kuressaare gümnaasiumi huvikooli Inspira neidudekoor Neidis (dir Laine Lehto), seal laulab neide üle maakonna – Kuressaarest, Lümanda, Valjala, Muhu, Orissaare, Leisi, Kihelkonna, Kaarma ja Laimjala vallast.

Eripärase ja nõudliku repertuaariga koor on esitanud John Hoybye’ jazzoratooriumi “Hope”, laulnud koos Singer-Vingeriga, osalenud Saksamaal Bad Arolsenis rahvusvahelisel noorte muusikafestivalil, laulnud tuntumaid ooperikoore Saaremaa ooperipäevade galakontserdil. ENLS-i korraldatud Gustav Ernesaksa nais- ja neidudekooride võistulaulmisel 2008. a novembris saavutas kollektiiv B-kat neidudekooride hulgas 1. koha ja I kategooria ning kohustusliku laulu eripreemia.

2009. a jaanuaris esines Saaremaa neidudekoor Estonia kontserdisaalis toimunud Eesti kooriühingu aastapreemiate pidulikul kätteandmisel. 2010. a novembris laulsid neiud Eesti naislaulu seltsi korraldatud isadepäeva kontserdil Estonia kontserdisaalis. Suvel osaleb koor noorte laulu- ja tantsupeol “Maa ja ilm” Tallinnas. Koori dirigendid on Anne Kann ja Laine Lehto.
Meeldivaid kontserdielamusi soovides

Laine Lehto
Saaremaa neidudekoori dirigent

Print Friendly, PDF & Email