Ruhnu buss pani puusse (3)

Ruhnu buss pani puusse

 

Juhi terviserikke tõttu sõitis eile varahommikul teelt välja vastu puud Ruhnu vallavalitsusele kuuluv saare ainus liinibuss, mille taastamine vallavanema hinnangul kuigi mõistlik tegu ei ole.

Mercedes-Benz O309D bussis viibis peale 63-aastase juhi üks reisija, 62-aastane naine. Juht ja reisija said kergeid põrutusi ja arstiabi ei vajanud. Juht oli kaine.

“Tegemist on 70.–80. aastatest pärit Mercedes-bussiga, mille taastamine võib minna kulukamaks, kui bussi väärtus on,” ütles vallavanem Aare Sünter, kelle sõnul sõitis buss kitsalt teelt välja ja põrkus teeservast umbes meetri kaugusel kasvanud puu vastu. Sõiduki esiots sai kannatada, purunes esiklaas.

Sünter ütles, et bussis ainsa reisijana istunud ruhnlase sõnul oli juht temaga juttu ajanud, järsku “ära vajunud” ja ilmselt teadvust kaotades bussi üle kontrolli kaotanud. Sadama lähedal toimunud õnnetuse kohale kutsutud piirivalvurid eemaldasid akujuhtme ja kõrvaldasid süttimisohu.
Ruhnu liinibuss pidas ühendust sadama ja küla vahel.

Print Friendly, PDF & Email