Saaremaa jalgratturid varastati Leedus paljaks

Klaipedas toimunud noorte velotuuri Kuldsed Düünid edukalt alustanud saarlasi tabas tõeline šokk. Nende ööbimispaika läbi trellitatud akna sisse murdnud vargad viisid ära saarlaste jalgrattaid, ilma milleta pole ratturil suurt midagi teha.

Jalgrattaklubi Viiking pealiku Riho Räime sõnul peatuti n-ö pioneerilaagritüüpi mitmekordses puhkekeskuses Klaipeda linnast 30 km kaugusel, kus rattad viidi kõrgematel korrustel asuvatesse puhketubadesse.

Läinud hommikul sööma, kuulis Räim, et samuti velotuuril osalenud soomlaste rattad on ära virutatud. Läinud enda omade olemasolu kontrollima, avastas ta, et läinud on ka saarlaste neli temposõiduratast ja üks maanteeratas.

Räime sõnul ei ole võidusõidurattad päris igapäevased sõiduvahendid ja seega on kahju suurus 15 500 eurot. Soomlastelt oli varastatud kolm ratast. Riho Räim ütles, et majja oli sisse tuldud esimese korruse aknast, mille trellid olid läbi saetud.

Saarlased küll jätkasid Mihkel Räime proloogivõiduga alguse saanud velotuuri, kuid näiteks temposõitu sõideti tavaratastega, mis on rattamaailmas nagu öö ja päev. Võidusõidul said spetsvarustuseta ja suure löögi moraali pihta saanud poisid kõvasti “tappa” ka nendelt, keda Räime sõnul oleksid poiste võimed lubanud võita. Viimasel etapil suudeti Mihkel Räimele siiski välja võidelda aktiivseima ratturi särk.

“Ääretult suur löök meile,” tõdes Riho Räim. Tema sõnul on asi seda viletsam, et just praegu on Viikingi sõitjad nii tugevad, et võiksid mehetegusid korda saata nii kolme nädala pärast toimuvatel Eesti meistrivõistlustel kui ka Saarte mängudel.

“Võid ju varustuse osta, aga kui meest pole, siis pole midagi teha. Meil olid olemas nii mehed kui ka rattad,” märkis Räim, lisades, et rattaid neil enam pole ja ka nende kättesaamise lootus pole teab mis suur.

Viikingi sõitja Simmo Kikkas, kes ise tuuril küll ei osalenud, kuid kelle klubile laenuks antud temporatas varaste saagiks langes, arvas, et rattad võivad olla juba teab kus.

“Poisid on šokis,” tõdes mees ja rääkis, et püüdis ise tugev olla ja poistele sisendada, et vähemalt nad ise on terved ja see on kõige tähtsam. Ratastele Eestis kindlustust ei tehta ja seega pole lootust ka kuskilt mingit kompensatsiooni saada. Igatahes peab Viikingi klubi nüüd kusagilt 16 000 eurot leidma, et ka edaspidi konkurentsivõimeliselt võidu sõita.

Eesti meistrivõistlused on ukse ees, Saaremaa velotuuril õnneks temporatast vaja ei lähe. “Kui imet ei juhtu, siis Saarte mängudel me temposõidus ei osale,” sõnas Räim.

Print Friendly, PDF & Email