Muhu uisk sai kiiluraua

Muhu uisk sai kiiluraua

UISUMEISTER KOORILAULJAIST UUDISTAJATEGA: Uisuühingu liige Andres Noor (vasakul) tundis end lauljate keskel imehästi. Lauldi ju talle üks võimas “Elagu!”. Andresel oli sünnipäev.
Foto: Aare Laine

Laupäeval sai Koguva uisukojas ehitatav Muhu uisk kiiluraua. Juba tuleva aasta sügisel saab seda elegantset alust näha liuglemas nii Väikeses kui ka Suures väinas.

Liival Muhu Katariina kirikus toimunud kontserdil “Tule, laul, ja tõuka uisku…” astusid publiku ette laulja Ivo Linna, Tallinna Sadama koor ja Tallinna Rotary klubi segakoor.

Uisuehitamise toetuskontserdi idee pakkus välja raadio- ja telemees, Tallinna Rotary segakoori laulja Erki Berends. Koor oli laululaagris Saaremaal Ruhves ja laupäeval anti koos Tallinna Sadama kooriga Koguvas koguni kolm kontserti.

Kella kuueks õhtul kogunesid huvilised Koguva sadamasse uisukotta, kus projektijuht Mihkel Jürisson ja uisuühingu liige Andres Noor andsid aluse ehitamisest lühikese ülevaate. Kahe Tallinna koori esituses kõlasid laulud uisupõhjast vastu, ülendades nii lauljate kui ka rohkearvulise publiku meeli.

Igal osalejal oli võimalus oma nimi kiilurauale kirjutada. Uisukoja juures võisid külalised ka seppade rauatagumise oskusi jälgida ja mekkida ehtsat Muhu uisuõlut, mida kiitsid nii omakandi- kui ka mandrimehed.

Koorikontsert jätkus Vanatoa turismitalu õuel. Pärast seda istuti pikkade kõrtsilaudade taha. Kahemehebänd Ivo Linna ja Meelis Laido meelitas muhulased, saarlased ja tallinlased peagi tantsupõrandale.

Pikemalt uisu rautamise peost Saarte Hääles koos arvukate fotodega laupäeval, 4. juunil reportaažis.

Print Friendly, PDF & Email