Lihtne küsimus (1)

Pühapäeval oli Kuressaare linna lasteaedade lõpetajate rongkäik kesklinnast parki. Mitmed lapsevanemad on pahandanud, et miks ei olnud liiklust kinni pandud, sest autod sõitsid ja lapsed liikusid n-ö autode vahel, mis ei käi aga eelkooliealiste ja liikluskasvatusega kokku. Miks selleks pooleks tunniks liiklust ei suletud?

Vastab Maris Rebel
Kuressaare Kultuurivara kultuurikorraldaja

Laste lustipeo kaaskorraldaja ja rongkäigu korraldajana ning ka ise lapsevanemana, kelle laps tänavu peost osa võttis, võin, käsi südamel, kinnitada, et neil lastel, kes püsisid laste lustipeo rongkäigus politsei turvaauto ja Securitase turvaauto vahel, ei olnud elule ja tervisele mitte mingit ohtu. Liikusin ise rongkäigu kõrval nii ees- kui ka tagaotsas ja olen selles täiesti veendunud.

Koostöös politsei ja erinevate ürituste läbiviijatega ei ole vähemalt viimasel viiel aastal ja ilmselt juba kauemgi Kuressaare linnas korraldatud rongkäikude ajaks liiklust suletud. Rongkäikude turvalisus on tagatud politseieskordi ja järelsõitva turvaautoga. Arvan, et ühe 5–15-minutilise jalutuskäigu tarvis ei ole ratsionaalne halvata linnas liiklust pikemaks ajaks ja teha sel otstarbel suuremaid kulutusi, kui täna juba tehakse.

Print Friendly, PDF & Email