Võttes koera, võtad vastutuse! (1)

Võttes koera, võtad vastutuse!

OOTAB PEREMEEST: 22. mail Aia ja Vahtra tänava ristmikult leitud väike emane koer, kaelarihma küljes roosa jalutusrihm. Asub hoiukodus.

Selle nädala algul käivitus üle Eestimaa sotsiaalkampaania VÕTTES KOERA, VÕTAD VASTUTUSE!, mille algatasid kunstnik Epp Maria Kokamägi ja tema tütar Anni Arro.

“Meie kampaania kannab mõtet, et iga pere ei vaja koera või kassi, ent iga lemmikloom vajab peret. Soovime, et inimesed suhtuksid lemmiklooma võtmisse suurema vastutustundega – kahjuks jäetakse kevadel võetud koerad-kassid liiga tihti sügisel suvilasse, metsa või teepervele maha,” ütles kampaania algataja Epp Maria Kokamägi.

“Enne lemmiklooma võtmist tuleb endalt küsida, kas ollakse valmis uueks pereliikmeks, kelle eest tuleb hoolt kanda kogu tema elu – kevadel võetud kutsikas kasvab suureks, ta vajab iga päev toitu, jalutamist, hoolitsemist, järelevalvet ning vahel ka ravimist.

Eriti võiksid seda endalt küsida lapsevanemad, kelle lapsed kevadel kutsut-kiisut ihkavad. Kui perel pole võimalusi või valmisolekut lemmiklooma pidamiseks, siis tasub esialgu karm otsus lemmiklooma mitte võtta end kindlasti ära ning on kokkuvõttes kergem nii loomale, lapsele kui kogu perele,” lisas Kokamägi. Kampaaniat toetavad Eestimaa loomakaitse liit ja moebränd Ivo Nikkolo.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email