Roswelli intsident – kas Stalini vandenõu USA vastu? (2)

Roswelli intsident – kas Stalini vandenõu USA vastu?

 

Ameerika kirjaniku Annie Jacobseni väitel kasutas Nõukogude diktaator Stalin kurikuulsa “surmaingli” Josef Mengele eksperimentide tulemusi tulnukate “loomiseks”. Nii kirjutab Francesco Tortora Milano ajalehes Corriere della Sera.

“Roswelli intsident” (väidetav UFO allakukkumine 1947. a juulis samanimelise asustatud punkti läheduses USA-s New Mexico osariigis) võis tegelikult olla Stalini korraldusel punutud vandenõu, et külvata ameeriklaste seas paanikat. Säärane oletus sisaldub skandaalimaigulises uues raamatus “Area 51”, mille autor on ajakirjanik Annie Jacobsen.

“Ajakirjanik väidab, et sai need sensatsioonilised paljastused endiselt insenerilt, praeguselt pensionärilt, kes aastaid töötas kompaniis EG & G – tegu on firmaga, mis täidab peamiselt Pentagoni tellimusi,” kirjutab Itaalia leht.

Raamatus räägitakse, et tõenäoliselt ajendas Stalinit seda vandenõud korraldama raadiojaama CBS kuuldemäng “Maailmade sõda”, mis 1938. aastal tekitas Ameerika Ühendriikide tavakodanike seas tõelise paanika. Kõnealuse kuuldemängu sisuks oli, kuidas äkitselt saabunud tulnukad haaravad planeedi Maa oma valdusse.

Print Friendly, PDF & Email