Kõhutants on nii hingele kui ka kehale

Kõhutants on nii hingele kui ka kehale

KÕHUTANTS PANEB KEHA LIIKUMA: Olgugi et pealtnäha paistab kõhutants kerge olevat, kinnitavad naised, et tegelikult on väga raske oma keha vajalikul kombel liikuma saada. Esiplaanil vasakult Ülle Pitk ja juhendaja Taimi Kirr.
Foto: Sander Ilvest

Kuressaare päevakeskuses juba üle aasta tegutsenud kõhutantsuring Habibi annab tunnistust sellest, et see idamaine tants ei ole ainult noorte pärusmaa. Naised kinnitavad nagu ühest suust, et kuigi see pole kerge trenn, on nad rahul ja õnnelikud, et sellega tegelevad.

Ettevõtmise algataja, krapsakas Malle Tiitson räägib, et mõte kõhutants selgeks saada oli tal juba ammu, aga ei olnud seda õiget pealehakkamist. Kuid siis otsustas, et kas nüüd või mitte kunagi… Istus arvuti taha ja haaras telefoni, et leida juhendaja. “Küsisin infot ja rääkisin mitmete treeneritega. Ning ei osanud arvatagi, et leian väga hea tantsuõpetaja siitsamast oma kodusaarelt, Orissaarest.

Oleme temaga väga rahul ja õnnelikud, et just Taimi saime,” ütleb Malle. Ta lisab, et trennid toimuvad juba eelmise aasta aprillist ja huvilisi jagub. Sügisel, kui on tahtjaid, võetakse naisi veel juurde. Ka esinemiskogemusi on ettevõtlikel daamidel juba mitmeid, küll kultuurikeskuses, Veski trahteris, päevakeskuses, küll juubelisünnipäevadel.

Malle räägib, et kui esialgu kõhutantsu vaadata ja siis ise hakata õppima, on ikka väga raske, enne kui põhisammud selgeks saad. “Aga see on nagu mingi pisik. Kui tuleb, siis jääb,” märgib ta, lisades, et enesetunne on pärast trenni väga hea. Osa esinemisriideid õmbleb Malle ise, osa on toodud suisa Egiptusest.

Sille Kald ütleb, et ta on käinud ka mujal ringides, aga kõhutants – see on nii hingele kui ka kehale. Sellepärast see talle meeldibki. “Aga ärgu keegi arvaku, et see on väga kerge. See ei ole üldse kerge. Ma ütlen, et eesti inimene on küllaltki puine, ning sa ei kujuta ette, kui kaua läheb aega, et suudaks mõne koha pingest vabaks lasta, et seda liikuma saada. See on uskumatu, kui kaua see aega võtab,” räägib Sille.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email