Juhtkiri: See tulus prügiäri (4)

Ega ilmaasjata ole välismaistes maffiafilmides üsna tihti teemaks, mille üle klannid piike murravad, just prügiäri. See on igati tulus ja jääv. Selline kena äri, kus saab käe kodaniku rahakotti pista. Selge on see, et inimesed end kodus oma prahi sisse ära ei uputa.

Kuressaares plaanitakse prügiveohinda tõsta. Kui linnavalitsus esialgu küll sõrad vastu ajab, siis tunnistatakse samas vaikselt, et ega neil suurt rohtu selle vastu olegi. Firma ütleb, et igasugu indeksid tõusevad ja kütus kallineb ning seega tuleb ka prügiveole hinda otsa panna.

Seda valusam on vaadata, et tegelikult ei ole prügifirma äriga nässus suurt midagi. Igal aastal on kukkunud mõned kroonimiljonid kasumit ja dividende võetakse ka üsna korralikes summades. Ning mustadeks päevadeks on ka riiulis parajad rahahunnikud ootamas. Inimene võib kõigest aru saada, aga tuleb ausalt tunnistada, et teades firma kasumlikkust, jääb tal pärast hinnatõusu lisaks suurenenud tühjusele rahakotis ka mulje, et asja on sant mekk man.

Print Friendly, PDF & Email