Hinnatõusu taotlev prügifirma on aastaid kasumit teeninud (23)

Neil päevil Kuressaare linnavalitsuselt 6,4-protsendilist prügiveo hinnatõusu taotlev OÜ Prügimees on vähemalt viimase kolme aasta majandusaruande järgi omadega igati plussis olnud.

Aasta-aastalt on kasum küll vähenenud, kuid miljonitesse ulatub see endiselt. Nii näitab näiteks ettevõtte 2008. aasta majandusaruanne, et aruandeaasta puhaskasum oli OÜ-l Prügimees 3,7 miljonit krooni. 2009. aastal oli lõplik kasum 2,63 miljonit ja mulluse aruandeperioodi kasum oli ühtekokku 1,17 miljonit krooni. Dividendideks on seejuures viimastel aastatel makstud 1,7 miljonit, 3 miljonit ja 500 000 krooni.

Prügifirma on linnale põhjendanud tänavust hinnatõstmissoovi sellega, et tarbijahinnaindeksi tõus on 2009. aasta neljandast kvartalist kuni tänaseni olnud 6,4 protsenti ja just seetõttu tuleks Kuressaares kehtivaid prügiveohindasid, mis on püsinud muutumatuina poolteist aastat, tõsta.

Linnavalitsuse hinnangul ei olnud prügifirma põhjendused aga paraku piisavalt argumenteeritud, mistõttu linnavalitsus palus selle nädala lõpuks täpsustusi, mis osas ja kui palju täpsemalt on kulutused prügivedaja jaoks tõusnud. Taotletud hinnatõusu protsendiga linn päri ei ole.

Kuna tõenäoline on, et mõningad kulutused võivad olla prügivedaja jaoks tõepoolest kasvanud, võib hinnatõusu prognoosida küll, tunnistas Saarte Häälele abilinnapea Kalle Koov. Kuna hinnatõus peaks taotluse kohaselt jõustuma 1. juulist ja uue hinna tarbijale etteteatamise aega peab olema vähemalt üks kuu, peaks uus hind selguma hiljemalt järgmise nädala algul.

Print Friendly, PDF & Email