SÜG-i õpilased võtsid kõik parimad kohad (Video!) (4)

SÜG-i õpilased võtsid kõik parimad kohad (Video!)

LAHTISE PEAGA POISS: SÜG-i 8. klassi õpilane Magnus Kaldjärv on tubli nii bioloogias, geograafias, füüsikas, matemaatikas kui ka keemias.
Foto: Sander Ilvest

Eile tunnustati Kuressaare kultuurikeskuses Saare maakonna tublimatest tublimaid õppureid. Pika puuga pani teistele koolidele ära Saaremaa ühisgümnaasium, mille õpilased troonisid kõikidel üleriigilistel aineolümpiaadidel ja konkurssidel esikohtadel.

“Viis vabariiklikku esikohta, 34 õpilast vabariigi esikümnes. Ning mis eriti head meelt teeb, et need lapsed on pärit kümnest maakonna koolist. Kõik esikohad on seekord endale napsanud SÜG-i õpilased, ülejäänud on kümnest koolist,” märkis Saare maavalitsuse haridus-ja sotsiaalosakonna juht Raivo Peeters. Tema sõnul kinnitab see, et Saaremaa koolides on võimalik saada kvaliteetset haridust.

Saaremaa omavalitsuste liidu juhi Kaido Kaasiku arvates on kooli üks tähtsamaid ülesandeid õpetada seda, mida esmapilgul ei näe. “Kõige lihtsam on näha seda, mis on, aga see, mis on sügavamal, on kooli üks tänuväärne ülesanne,” ütles Kaasik.

Saaremaa ettevõtjate liidu juhatuse esimees Margus Männik lausus, et tal on heameel näha, et Saaremaal on nii palju õpetajaid ja pedagooge, kes lisaks põhitööle panustavad oma aega ja jaksu selleks, et järeltulev põlvkond oleks eliit Saaremaal, Eestis, maailmas.

Rahva Raamatu Kuressaare kaupluse juhataja Kristi Kose kinnitas, et Rahva Raamat on võtnud südameasjaks toetada noori silmaringi laiendamisel. “On olemas erinevad tarkused, iseenda tarkus – mille saame kaasa sündides –, elutarkus, mille omandame aastatega, kogemustega, ja siis teadmised ja tarkused, mis on kirja pannud keegi teine, mida saadakse raamatutest,” rääkis ta.

Parimaks juhendajaks õppeaastal 2010/2011 tunnistati Saaremaa ühisgümnaasiumi bioloogiaõpetaja Inge Vahter. SÜG-i direktor Viljar Aro ütles Saarte Häälele, et kahtlemata on bioloogia koolis üsnagi populaarne. “Inge Vahter on muidugi omaette fenomen, kes mingil müstilisel viisil suudab enda ümber koondada püsiva noorteadlaste koolkonna, ja selline ühendus kui omalaadne kultuuri- ja õpikeskkond produtseerib tipptulemusi nii olümpiaadidel kui ka uurimistööde konkurssidel,” lausus ta.

Aro lisas, et nii jõutakse ülikoolide magistri- ja doktorikraadideni ning tullakse koolkonna kokkusaamistele, et innustada uusi alustajaid, et ring saaks täis ja et ka õpetaja energia saaks kaugele-kõrgele jõudnutest uut hoogu. “Inge on iseenda loodud igiliikuri süda, mis toidab kõiki, aga millele kõik väiksemad hammasrattad oma osa annavad. Õnnelik saab olla kool, kel on selliseid koolkondi,” märkis ta.

Parimad õppurid
Magnus Kaldjärv
(SÜG, 8. kl) – saavutas üleriigilisel bioloogiaolümpiaadil (õp Inge Vahter) 1. koha, nii geograafiaolümpiaadil (õp Merike Kuldsaar) kui ka loodusteaduste olümpiaadil (õp Inge Vahter, Raili Tamm, Arne Loorpuu) 2. koha ja füüsikaolümpiaadil 6. koha. Magnus Kaldjärv võitis maakonnas aineolümpiaadi matemaatikas (õp Monika Raudsik), füüsikas (õp Arne Loorpuu), geograafias (õp Merike Kuldsaar) ja keemias (õp Raili Tamm).
Hanna Tuus (SÜG, 8. kl) – saavutas üleriigilisel keskkonnaalasel uurimistööde konkursil 1. koha ja üleriigilisel bioloogiaolümpiaadil (õp Inge Vahter) 2. koha ning emakeeleolümpiaadil (õp Aina Seppel) 4. koha. Hanna Tuus võitis maakonnas aineolümpiaadi bioloogias (õp Inge Vahter), emakeeles (õp Aina Seppel) ja inglise keeles (õp Liina Truu).
Robi-Jürgen Algo (SÜG, 9. kl) saavutas üleriigilisel bioloogiaolümpiaadil (õp Inge Vahter) 1. koha ja emakeeleolümpiaadil (õp Reet Igav) 5. koha. Võitis maakonnas aineolümpiaadi bioloogias ja matemaatikas (õp Anu Ausmees).
Mari Kolk (SÜG, 6. kl) – saavutas üleriigilisel bioloogiaolümpiaadil (õp Inge Vahter) 1. koha ja võitis maakonnas aineolümpiaadi bioloogias.
Üleriigilistel aineolümpiaadidel jõudsid esimese kolme hulka veel Kertu Tuuling (Lümanda PK, 8. kl, õp Liia Raun) rahvaluuleolümpiaadil (2. koht) ja Mihhail Afanasjev (Kuressaare täiskasvanute gümnaasium, 11. kl, õp Ester Kuusik) lingvistikaolümpiaadil (3. koht).
Üleriigilisel keskkonnaalasel uurimistööde konkursil jõudis esikolmikusse viis õpilast: I koht Mart Mölder (SÜG, 5. kl) ja Hanna Tuus (SÜG, 8. kl), III koht Kaspar Mölder (SÜG, 8. kl), nende juhendajad olid Inge Vahter ja Mart Mölder. III koha saavutasid ka Merilin Mänd ja Helena Ellermaa (Aste PK, 6. kl), juhendaja Ülle Soom.
Üleriigilisel emakeeleolümpiaadi uurimistööde konkursil saavutas 2. koha Kerttu Liisa Kopliste (SÜG, 10. kl), juhendaja Reet Igav.
Kaks õpilast võitis maakonna aineolümpiaadi kolmes aines: Hanna Tuus (SÜG, 8. kl) bioloogias, emakeeles ja inglise keeles ning Jakob Prii (SÜG, 11. kl) füüsikas, keemias ja matemaatikas.
Kuus õpilast Silver Sepp, Laura Kaldjärv, Robi-Jürgen Algo, Rander Süld, Krister Aleks Kasemaa ja Mihkel Lember võitsid maakonna aineolümpiaadi kahes aines.

Print Friendly, PDF & Email