Valjala suveniirseep on valmis

Valjalas elav seebimeister Helina Mäekivi on valmis saanud seebi, mille pakendit kaunistab Valjala rahvariidevöö muster.

“Mõte tuli lihtsast jutuajamisest meie vallavanemaga (Kaido Kaasik – toim), kus ma pakkusin, et kas Valjala vald ei ole huvitatud sellisest meenest nagu Valjala seep,” rääkis Helina Mäekivi. Vallavanem vastanud, et tee siis midagi ära. Ja nii saigi Mäekivi sõnul mõte tööle pandud ja koostisosad välja mõeldud.

Põhikoostis on seebil ikka sama mis teistelgi seepidel: palmirasv, kookosrasv, külmpressitud oliivi-, rapsi- ja päevalilleõli, kakaovõi. Lõhnaandjaks valis Mäekivi aga roosipuu eeterliku õli, mis on väsimust, pinget ja stressi vähendava toimega.

Lisaks sisaldab Valjala seep ka roosat savi, mis muudab seebi õrnalt koorivaks ja jätab naha siidiselt pehmeks. “Seepi iseloomustab tema headus ja looduslikkus – nii nagu on ka Valjalas hea elada keset puhast ja karget loodust,” ütles Helina Mäekivi, lisades, et kuna tegemist on eelkõige Valjala suveniiriga, siis kaunistab pakendit Valjala rahvariidevöö muster. Esimese partiina valmis 60 seepi.

Kuigi hetkel on seebimeistri põhitööks juba sortimendis olevate seepide valmistamine, on ta ka varem teinud mitmele ettevõttele kinkeseepe. Näiteks on saanud oma seebi Naiskodukaitse organisatsioon kui ka eraldi Saaremaa naiskodukaitsjad. Veel on Mäekivilt saanud oma seebi üks korstnapühkija ja IT-firma.

Valjala vallavanem Kaido Kaasik arvas, et kuigi seebi esitlust ei ole veel toimunud, võtavad nad kindlasti mingi osa Mäekivi valmistatud seepidest valla meeneks. “Võib-olla mõtleme veel kujunduse peale, et milline see täpselt võiks välja näha,” märkis Kaasik.

Print Friendly, PDF & Email