Juhtkiri: Käiad jäävad toomata

Gotlandilt käia toomine on folkloor. Paar aastat tagasi said sellega hakkama purjetajad Ruhnu Karu nimelise alusega. Tublid mehed, võib tagantjärele veel kord tunnistada.

Sama ei saa öelda aga Gotlandiga laevaliini sisseseadmise kohta – see on praktiliselt liiva jooksnud. Mingite sellekohaste uudistega venitatakse ja venitatakse. Selge see, et säärase käitumise korral pole häid uudiseid oodata. Miks see kõik jälle nii läks, nagu ta läks, vajaks kindlasti põhjalikumat analüüsi. Ehk mindi asja kallale liialt suure hurraaga ega arutletud kainelt, et kas see üldse on praegustes tingimustes võimalik.

Igasugu laevaliinide avamine on Saaremaa ja saarlaste jaoks kindlasti erutav teema. Gotlandi liini suure tõenäosusega mitteavamine on juba järjekorras teine negatiivne uudis sellest vallast. Kõigepealt oli ju jutuks Kuivastu–Helsingi. Samas tuleb tõdeda, et igasuguste uute laevaliinide avamine oleks meie jaoks üks uks paremasse tulevikku.

Print Friendly, PDF & Email