Muljetavaldav Metsküla andis tähise ette (2)

Muljetavaldav Metsküla andis tähise ette

KÜLAELU EDENDAJAD: Metsküla külaplatsi taimestik sai üleeile rikkamaks. Puude istutajad olid külaseltsi juhatuse esimees Rein Olesk (vasakul), riigikogu esimees Ene Ergma ja külavanem Mati Maripuu.
Foto: Aare Laine

Pühapäeva pärastlõunal tutvusid riigikogu esimees Ene Ergma, külaliikumise Kodukant juhtivametnikud ja ajakirjanikud aasta küla tiitlile konkureeriva Metsküla külaga Leisi vallas.

Tänavu valis Kodukandi Saare maakonnaühendus üleriigilisele konkursile osalema Metsküla küla. Aasta küla aunimetus antakse ühele külale (ka külade piirkonnale) või alevikule maapäeva toimumise aastal, seega iga kahe aasta tagant. 2009. aastal kandideeris Saaremaalt sellele tiitlile Käesla küla Kärla vallast. Aasta küla 2011 kuulutatakse välja IX Eesti külade maapäeval 5. augustil Läänemaal.

Hindamiskomisjon alustas oma ringkäiku Saare maakonnast. Metskülast jäi kõigile komisjoni liikmetele oivaline mulje. Külalistele oli külavaheteel giidiks Metsküla külaseltsi juhatuse liige Tiina Olesk. Huvilised said ülevaate majapidamistest, seltsimajast, unikaalsest, puidust ehitatud õigeusukirikust, Tuhkana rannast ja külaplatsist, mis taasavatakse pärast uuenduskuuri 22. juunil.

Ene Ergma kinkis külaseltsile hõbekuuse, mis leidis endale koha seltsimaja juurde. Külaväljakul pandi aga üleeile kasvama kaks uut puukest. Istutamistöö tegid koos riigikogu esimehega ära külavanem Mati Maripuu, külaseltsi esimees Rein Olesk ja seltsi juhatuse liikmed Tiina Olesk ja Arli Toompuu.

“Külaelanikud on siin väga aktiivsed ja seltsitegevus kõrgel järjel. Ühistööle panevad käed külge nii noored kui vanad. Vaadake, kui palju nad on suutnud ära teha ja mida kõike kavatsevad,” hindas Ene Ergma nähtut.

Kodukandi liikumise külakultuuri valdkonna juht Külli Vollmer sõitis Metskülast edasi Hiiumaale samuti positiivsete tunnetega. “Metsküla inimeste särasilmsus, entusiasm ja põlvkondade koostöö on need, mis aitavad kõvasti kaasa külaelu edendamisele,” märkis Külli Vollmer.

Metsküla külaseltsil on plaanis korda teha endine koolihoone, puhastada Tuhkana järv ja korraldada kõikidele külainimestele meeldivaid ühisüritusi.

Print Friendly, PDF & Email