Juhtkiri: Lumepall kogub kaalu

Paraku on nii, et kui öeldakse Keskerakond, siis tubli enamik rahvast mõtleb kohe Edgar Savisaare peale. Selline kuvand on Keskerakonnal loodud ja see on ka see, mis paneb väga paljusid end Keskerakonnale vastandama. Näiteks kas või teisi suuremaid erakondi, kes ei tee koostööd Savisaarega, kuid pole välistanud koostööd Keskerakonnaga.

Viimased valusad paugud Keskerakonnale olid kindlasti sotside möödumine Keskerakonnast usaldusreitingus ja IRL-i otsus presidendivalimiste kohta. Need näitavad selgelt, et Edgar Savisaare juhitud partei ei suuda kuidagi oma positsioone parandada, vaid neid lükatakse aina rohkem ja rohkem mängust välja.

Kalle Laanet on erakonna juhtorganites oma teisitimõtlemise eest juba põlu all. Samas on siit ja sealt näha ja kuulda, et ta ei ole ainuke, kes julgeb ja soovib Savisaare vastu sõna võtta. Või teisiti mõelda.

Sellistel väikestel erakondlikel koosolekutel pannaksegi veerema lumepall, mis veeredes kaalu kogub. Kulminatsiooniks küsimus, kas jätkata samal kursil või saadakse uus hingamine uute inimestega, kellega on nõus läbirääkimiste laua taha istuma ka need, kes hetkel Eesti riigis võimul on. Ehk siis avaneb võimalus pääseda varumeeste pingilt tagasi suurde mängu.

Print Friendly, PDF & Email