Saare kiirabiautojuhid pikettisid palgatõusu nimel (Video!) (11)

Saare kiirabiautojuhid pikettisid palgatõusu nimel (Video!)

Foto: Jaanika Laas

Kiirabiautojuhid üle Eesti kogunesid eile hommikuks Tartusse vastavatud AHHAA keskuse ette, et enne kiirabi aastakonverentsi algust juhtida avalikkuse tähelepanu oma palgatõusunõudele. Teiste hulgas oli ka neli kiirabiautojuhti Saaremaalt.

Transpordiametiühingu Saaremaa kiirabi osakonna usal-dusisik Ivar Heinmets (fotol), kes säärasel protestiaktsioonil esimest korda osales, ütles Saarte Häälele, et pikettima oli kogunenud kiirabiautojuhte üle Eesti.

“Ja meie olime ka neljakesi,” viitas Heinmets saarlastele. Enne kell 10.30 alanud aktsiooni algust jagati osalejate vahel laiali plakatid loosungitega “Tippjuhile 4,78 eurot/h”, “Kiirabijuhile 3,80 eurot/h”, “Reanimobiilile 4,28 eurot/h” jne.

“Plakatitel olid meie nõudmised välja toodud ja kuna kohal oli ka meedia, televisioon, siis loodame, et sellest pooletunnisest piketist on natukenegi abi,” sõnas Ivar Heinmets.

Ta rõhutas, et seekord oli tegemist rahumeelse piketiga, et juhtida sotsiaalministeeriumi tähelepanu kiirabiautojuhtide palganõudmistele. “Aga kui midagi ei muutu, siis on meil endiselt mõte minna ka Tallinna piketeerima. Lootus, et asi paraneb, peab jääma,” lisas ta.

Teadaolevalt ei ole sotsiaalministeerium kiirabiautojuhtidega palgaküsimustes diskussiooni seni veel alustanud. Kiirabiautojuhtide plaan näeb ette kolmeastmelist palgatõusu, kusjuures esimene palgatõus võiks toimuda juba käesoleva aasta juulis, nii et paremad autojuhid võiksid hakata teenima Eesti keskmist palka. See tähendaks praeguse miinimumpalga 17-protsendilist tõusu.

Print Friendly, PDF & Email