Merepäeval sai sooti tõmmata

Merepäeval sai sooti tõmmata

Foto: Egon Ligi

Eilsel üleeuroopalisel merepäeval külastasid lasteaialapsed Roomassaare sadamat, kus neile tutvustati purjekaid ja tehti ka meresõitu. Seda võimalust kasutasid Tuulte Roosi lasteaia lapsed.

Ürituse ühe eestvedaja Jaanis Prii sõnul sai lasteaia merepäev teoks Kuressaare kolledži, väikelaevaehitajate liidu ja Saaremaa merispordi seltsi koostöös. Selline üritus toimub Prii kinnitusel juba kolmandat aastat ja igal aastal püütakse leida mõni uus vaatenurk.

Sel aastal tegi puupurjekas Rigmoril lõbusõitu Indrek Aavik Vätta Puidust ning purjetamistreenerid Jaano Kempo ja Kristiina Klaos rääkisid lastele Optimisti purjekast. Huvilistel avanes võimalus ka paati ronida ja proovida kuival maal sooti sikutades purje liigutada. Fotol on asja käsile võtnud Sandra Kaljulaid.

Print Friendly, PDF & Email