Juhtkiri: Raske ülesanne (4)

Kuressaare linnapea Mati Mäetalu on välja käinud tõsise veksli. Linna allasutustes (ja mitte ainult linnavalitsuse hoones) töötavate ametnike palgad tuleb taastada. Kui mitte kohe samal tasemel, siis tasapisi tõstes. Selliseid lubadusi ei saa külvata suure kaarega ja mõne aja pärast tõdedes, et “tahtsin küll head, aga läks nagu alati”.

Tänases lehes ütleb linnapea, et 2012. aasta eelarve üheks prioriteediks tuleb võtta palkade vähemalt osaline taastamine. Samas nendib ta, et tema on vaid üks viiest linnavalitsuse liikmest ja otsuse teeb volikogu.

Olukorras, kus masu servalt auku käntsatanud majandus ei näe veel kindlasti kõige paremaid päevi, ei pruugi otsustajate käsi üldse mitte kergelt palgatõstmise poolt tõusta. Raha vajavad ka teised ja kiireloomulised asjad. Tuleva aasta eelarve koostamine ja hääletamine saab vahest olema omamoodi usalduseproov.

Linnapea mõte ei ole ju tegelikult vale. Saarte Hääl toetab tema mõtet, et kui samas vaimus jätkata, siis võivad linnale vajalikud spetsialistid hakata tõesti mõtlema, et miks ma pean sellist olukorda kannatama. Usume, et tegelikult peaksid kõik ettevõtted ja asutused hakkama mõtlema selle peale, et inimeste kärbitud palkasid veidigi tõsta. Ehk saab Kuressaare siin teenäitajaks?

Print Friendly, PDF & Email