Failivahetusportaali saarlasest omanik sai trahvi (2)

Eile jõustus otsus, millega Kuressaare kohtumajas mõisteti autoriõiguse rikkumistes kriminaalkorras süüdi ja karistati 645 euro suuruse trahviga failivahetusportaali www.eestitorrent.com omanik saarlane Raido Käärid.

Portaali vahendusel jagati laias ulatuses ebaseaduslikult nii eesti kui ka välismaiseid filme ja muusikaalbumeid. Aktiivselt salvestati ja levitati ka paljusid Eesti telekanalitel jooksvaid teleseriaale.

Eesti autoriõiguste kaitse organisatsiooni tegevdirektor Erik Mandre teatas, et filmide ja muusika loomine ning inimesteni toomine saab võimalikuks tänu paljude inimeste aastatepikkusele tööle ja suurtele rahalistele investeeringutele.

“Ebaseaduslik filmide ja muusika levitamine internetis on kuritegu, mis näitab otsest lugupidamatust kõigi nende inimeste vastu, kes on andnud oma panuse selleks, et meil oleks muusikat, mida kuulata, ja filme, mida vaadata,” sõnas ta.

Mandre sõnul on failivahetusportaalide kasutajaskond, kelle tegevus seisneb autoriõigusega kaitstud teoste ebaseaduslikus allalaadimises ja levitamises, sõna otseses mõttes vargad ja vargus on kriminaalkorras karistatav tegu.

Print Friendly, PDF & Email