Taani seikluspurjetajad Saaremaal (1)

Taani seikluspurjetajad Saaremaal

Foto: Egon Ligi

Eile maabus Roomassaare sadamas tänavu esimene välismaa jaht, väikesemõõduline purjekas Fru Scarlet. Rännumehed on pärit Taanist ja plaanivad purjetada ühtekokku kümme nädalat. Eestis olid taanlased esimest päeva, tulid siia Ventspilsist ning suunduvad edasi Tallinna ja Helsingisse. Tallinnas elab Jeppe Bo Rasmussenil (pildil paremalt teine) ka sõber, keda külastada tahetakse.

Merereisi idee tuligi just Jeppelt, keda igapäevane töö oli ära väsitanud ning kes on ennegi purjetamas käinud. Tema keskkooliaegsed sõbrad Frederik Weinberg (vasakul), Jon Bach Svendsen (vasakult teine) ja Martin la Cour (paremal) olid kohe nõus kampa lööma. Oktoobris osteti purjekas, talve jooksul tehti see korda ja kodusadamast lahkuti 1. mail.

Kuigi tee Ventspilsist Saaremaale läbiti tugeva tuulega ja purjekas sai päris palju raputada, ei ole ükski rännusellidest veel merehaigeks jäänud. Mehed kinnitasid ka seda, et ümber nende purjekas ei lähe.

Pisikesse purjekasse mahub neli voodit, kööginurgake, kraanikauss, väike külmkapp ja ruumi jääb veel liikumisekski. Taanlaste mereretke saab jälgida taanikeelsest, paadiga samanimelisest blogist, kus on palju Martini tehtud pilte ja videoid: fruscarlet.blogspot.com . Blogi uuendavad mehed sadamates nii tihti kui võimalik. Retke lõpppunkt on kodusadam Kopenhaagenis.

Print Friendly, PDF & Email