Varas vahetas tööriistad auto vastu

Eile seisis kohtu ees varem kriminaalkorras karistamata Janar, kes varastas mullu detsembris Vaivere külast 7500 krooni väärtuses tööriistu ja need siis Tartus sõiduauto vastu vahetas.

Eeluurimisel kogutud tõendite järgi leidis Janar detsembris automüügi kuulutuse ja kirjutas omanikule, küsides, kas too sooviks vahetada oma auto tööriistade vastu. Kui omanik nõustus, tungis Janar akna kaudu Vaivere külas asuvasse kuuri ja varastas sealt tööriistad. Seejärel põrutas noormees liinibussiga Tartusse ja vahetas seal tööriistad auto vastu. Autoomanik omakorda müüs tööriistad maha ja kinnitas, et ei teadnud, et need olid varastatud.

Prokurör küsis eile kohtus Janarile kuue kuu pikkust tingimisi vangistust. Kaitsja palus aga noormehele mõista rahalise karistuse tingimisi või siis üldkasuliku töö. Janar tunnistas end kohtus süüdi ja palus ka kannatanult vabandust.

Print Friendly, PDF & Email