Kingitus tõi haigla personalile pisara silma (2)

Kingitus tõi haigla personalile pisara silma

KUI SÕNADEST JÄÄB PUUDU: Piret Sarjas hoiab käes Angela Jelissejevi kingitud kaunist taiest.
Foto: Egon Ligi

Kuressaare haigla hooldusravi osakonna töötajad olid eile liigutuspisarais, kui nende ühe patsiendi lähedased tulid neid tänama kauni kunstitööga. Õendushoolduskeskuse juhataja Piret Sarjas ütles kingitust näidates, et see oli personali jaoks uskumatu.

“Tahtsime väga neid inimesi, kes teevad nii tänuväärset tööd, kuidagi tunnustada,” ütles Angela Jelissejev, kelle lähedane inimene pidi hooldusravi osakonnas veetma peaaegu kaks kuud. “Me keegi ei tea ju, milline on meie oma saatus, ja seda, kui rasket tööd nemad siin teevad, mõistavad vaid vähesed,” rääkis ta.

Naise sõnul oli tema jaoks meeldiv üllatus, kuidas personal vanakeste eest hoolitseb, kuidas töötajad neil kätt hoiavad, neid kallistavad, neile isegi tantsivad. Samas on ka selge, et tegemist on paigaga, kus keegi olla ei tahaks, kus on palju pisaraid ja ka leina. “Siin peavad töötama suure hingega inimesed, lihtsalt töö ja palga pärast siin olla ei saa,” on Angela oma sõnul kindel.

Nii sündiski mõte osakonna personali tänada. “Mõtlesin kaua, kuidas seda teha, sest lihtsalt “aitäh” tundus vähe olevat, samuti leidsin, et tänuavaldusest ajalehes saab peatselt vanapaber. Aga ma arvan, et neid inimesi, kes teevad nii rasket tööd, peab palju enam tunnustama,” rääkis Angela, kes usub oma sõnul, et ehkki eestlased on reserveeritud ja tuimad inimesed, peaksid nad ikkagi rohkem hea eest tänama, mitte ainult siis sõna ütlema, kui midagi on kehvasti.

Nii tuligi Angelal pildi-idee ja kuna ta teadis, et tema onutütar Katre Soon hästi joonistab, pöördus ta kõigepealt sugulase poole. Too pakkunud omakorda välja sõbranna Marta Vatsfeldi ning nii sündiski koos tüdrukutega taies, millel on kujutatud käed – üks vana ja kortsuline, teine noorem ja siledam – ja Emily Dickinsoni luuleread “On lootus linnuke, kes hinges pesitseb ja laulab sõnadeta viit, mis vait ei jää…”.

Angela ütles, et need käed sümboliseerivad just seda aitamist, toetamise hellust, millega hooldusravi osakonna patsiendid Kuressaares kokku puutuvad. Piret Sarjas kinnitas, et kaunis taies jääb ootama uut õendushoolduskeskust, kus ta siis endale kindlasti väärilise koha leiab.

Print Friendly, PDF & Email