Annes ja Mikk: roolis oli Pets! (5)

Tänavu jaanuaris Väikese väina tammilt Volvoga alla sõitnud Annes, keda süüdistatakse purjuspäi juhtimises, palus kohtul end õigeks mõista, sest roolis olla olnud hoopis keegi Pets.

Annese sõnul oli tema samal ajal tagaistmel maganud. Kuressaare kohtumajas kuulati eile tunnistajana üle ka autos viibinud Mikk, kes kinnitas samuti, et kui nad Kuressaarest sõitu alustasid, oli roolis müstiline tundmatu Pets.

Kunagised vanglakaaslased Annes ja Mikk sattusid 22. jaanuaril koos ühte Kuressaare korterisse joomapeole. Meeste ütluste kohaselt oli Pets lubanud neile pealinnas tööd ning nii nad laenatud autoga pealinna poole teele asusidki.

Väikese väina tammil müksas Volvo aga möödasõidul BMW-d, kaotas juhitavuse ja paiskus üle piirde tammilt alla, jäädes katuse peale. BMW juht ja ka tagant tuleva sõiduauto juht pidasid kinni ning ruttasid võimalikke kannatanuid abistama. Ühe tunnistaja sõnul aitas ta kõigepealt autost välja pikema mehe ehk Miku ning siis juhi kohal olnud lühema mehe ehk Annese.

Tunnistajad kinnitasid kohtus, et autos oli õnnetuse hetkel vaid kaks meest ning kedagi auto juurest põgenemas nad ei näinud. Samuti ei olnud lume peal näha jälgi. Prokurör ütles kohtus, et Annese süü on tõenditega tõendatud ning palus mehe süüdi mõista ja määrata talle üheksa kuud vangistust tingimisi kaheaastase katseajaga.

Annese kaitsja Sulev Raudsepp leidis, et mehe süü ei ole tõendatud ja palus ta õigeks mõista. Kaitsja sõnul jääb talle arusaamatuks, miks just Annes kohtu alla anti ja mitte teine autos viibinud mees. Kohus langetab otsuse 31. mail.

Print Friendly, PDF & Email