Tai koondise endine treener tuli saarlasi juhendama

Tai koondise endine treener tuli saarlasi juhendama

UUS TREENER: Jaano Kempo hakkab treenima Saaremaa purjetajaid.
Foto: Raul Vinni

Saaremaa merispordi seltsi (SMS) uus treener Jaano Kempo (32) eelmine töökoht treenerina oli Tais, kus ta juhendas noorte paadiklassi 420.

Esimest nädalat Roomassaares ja Toris töötav Kempo tunnistas, et Saaremaale tulek oli veidi eksprompt otsus. Pikalt mõtelda mees oma sõnul ei tavatse. Ei hirmutanud seegi, et Saaremaaga tal varem mingit seost ei olnud ja siinsest purjetamisest teadis ta ka täpselt nii palju, kui saarlaste tulemused kusagil võistlustel silma hakanud olid. Kempo ütles, et tööd pakuti ka mandri ühest jahtklubist, kuid ta otsustas siiski Saaremaal kandideerimise ja siia tuleku kasuks.

Kempo, kes ise on sõitnud aastatel 1995–2002 klassis 470 tipptasemel, on õpitud ametilt hoopis ehitusinsener ja seda tööd ka teinud. “Purjetamine on ikka südamelähedasem,” ütles Tallinnast pärit mees ise. Kolm aastat oli Kempo treener Tais, kus tema juhendada oli noorte paadiklass 420. Kempo sõnul sirgus sealt nii mõnigi tiitlivõistluste medalivõitja.

Peale Jaano Kempo töötavad SMS-is treeneritena Kristiina Klaos, Mati Kolk ja väiksema koormusega ka Aivar Laus. Kempo üks esimesi töid oli SMS-i uute RS Feva paatide kordaseadmine. Uue paadiklassi loomisega Eestis ühinenud SMS-il on nüüdsest kaks kahemehe paadiklassi RS Feva alust.

Eesti jahtklubide liidu ja Vopak E.O.S.-i koostööprojekti tulemusel toodi Eestisse 18 paati. Sellest loodetakse suuremat järelkasvu kahemehepaadi olümpiaklassile 470.

Print Friendly, PDF & Email