Suitsuvaras mõisteti üldkasulikule tööle

Eile tunnistati Kuressaare kohtumajas varguses süüdi varem kolmel korral kriminaalkorras karistatud 31-aastane Janno, kellele mõisteti kaks kuud vangistust, mis asendati üldkasuliku tööga.

Süüdistuse järgi tungis Janno mullu novembris Laimjala vallas asuvasse Audla poodi ja varastas sealt suitsu. Kuigi Janno eeluurimisel kinnitas, et ei mäleta tollest ööst midagi, ei vaielnud ta vastu DNA ekspertiisile, mille järgi tuvastati, et kaupluse aknal on tema veri. Janno tunnistas end süüdi nii eeluurimisel kui ka kohtus.

Eile tunnistatigi Janno varguses süüdi ja kuna kauplusse sissemurdmise pani Janno toime enne eelmise kohtuotsuse langetamist, loeti talle suitsuvarguse eest mõistetud vangistus kaetuks mullu detsembris mõistetud karistusega. Toona karistas kohus teda mobiiltelefoni varguse eest kolme kuu pikkuse vangistusega, mis asendati 180 tunni üldkasuliku tööga.

Lisaks tuleb mehel hüvitada kannatanule tekitatud kahju ja tasuda riigi õigusabiga seonduvad kulud.

Print Friendly, PDF & Email