Saaremaa suveniiriks valiti vineerist pusle (1)

Saaremaa suveniiriks valiti vineerist pusle

MARGUS JA SUVENIIR: Meister Margus Riisik kinnitas, et pusle läheb kindlasti ka tootmisse. Seda enam, et selle tegemine ei olevat keeruline ja ka hind peaks olema vastuvõetav.
Foto: Egon Ligi

Üle kahe aasta toimuva konkursi “Saaremaa suveniir” 2011. aasta võitjaks tulnud vineerist Saare maakonna pusle läheb autor Margus Riisiku sõnul kindlasti ka tootmisse.

“Hakkasin otsima midagi sellist, mida ma ei ole enne näinud,” ütles 38 töö konkurentsis nii žürii kui ka publiku lemmikuks osutunud pusle idee kohta selle autor Margus Riisik.

Esikohatöö kujutab endast kahekihilisest vineerist valmistatud Saare maakonna puslet, mille kokkupanija saab õigetesse kohtadesse panna tükid, mis on välja lõigatud vastavalt maakonna omavalitsuste asukohale. Kui puslest tükid välja võtta, on alumise kihi peal kirjas lühike Saaremaa ajalugu ja mitmesugused andmed, nagu pindala, rahvastik jne. Pusle on pakitud ökopapist karpi.

Orissaarest pärit, kuid Tallinnas töötav Riisik selgitas, et pusle tegemisel oli tema tööriistaks graveerimisel kasutatav laser. Meister kinnitas, et pusle läheb kindlasti ka tootmisse. Seda enam, et selle tegemine ei olevat keeruline ja ka hind peaks olema vastuvõetav. Toote tutvustuses oli märgitud, et selle omahinnaks kujuneks koos pakendamisega 4 eurot ja 25 senti. Riisiku sõnul tuleks toote müügihinnaks seega ca 10 eurot. “Ulmelisi hindu ei saa ka ikka panna,” märkis ta.

Konkursile esitatud meene oli eesti keeles, kuid autori sõnul pole mingi probleem valmistada seda ükskõik mis keelsete tekstidega. Saaremaa suveniiri konkursi teine ja kolmas koht läksid Riine Sooäärele, kelle keraamiline lestakalamotiividega vannitoatarvete komplekt võitis teise koha ja sama motiiviga seinakell kolmanda koha.

Saare maavalitsuse ja Kuressaare linnavalitsuse korraldatud konkursi auhinnad olid esikohale 750 eurot, teise koha võitjale 500 eurot ja kolmas koht 300 eurot. Linnavalitsuse esindajana žüriis osalenud arenguosakonna juhataja Virge Piheli sõnul valis 8-liikmeline žürii esmalt välja 15 tööd 38-st, millele hakati andma punkte 1–15, hindaja arvates parim töö sai maksimaalse punktisumma.

Lõpptulemusena olid kolm auhinnatud tööd teistest veidi üle ja nende vahel oli tihe rebimine. Margus Riisiku töö kogus 104 punkti, Riine Sooääre vannitoakomplekt 100 ja kell 91 punkti.

Print Friendly, PDF & Email