Linnavolikogu plaanib õdede õppeks linnakassast raha anda

Kuressaare linnavolikogu arutab oma maikuu istungil meditsiiniõdede tasemeõppe koolituse toetamist ja plaanib võtta rahalised kohustused juhul, kui tasulised õppekohad, mis muidu aitaksid kooli kulutusi leevendada, täis ei tule.

Volikogu kavatseb võtta linnale rahalised kohustused tulevaks aastaks 3400 ja 2013. aastaks 1700 eurot, et Tallinna tervishoiu kõrgkoolil, mis õdedele kõrgharidust annab, oleks võimalik lektorid saarele kohale tuua.

Huvi Saaremaal plaanitava kutseharidusega meditsiiniõdede rakenduskõrghariduse (tasemeõppe) vastu on olnud nii suur, et koolituskeskuse Osilia eeluuringu põhjal on õppimisest huvitatud vähemalt 40 meditsiiniõde, ja seda vaatamata sellele, et erilist eelreklaami ei ole tehtudki.

Kooli õppeprorektor Ulvi Kõrgemaa ütles eile Saarte Häälele, et õppegrupi avamise planeerimine käib täie hooga ja sellekohane infopäev huvilistele kavandatakse korraldada 27. mail. “Mina küll loodan, et õpe hakkab toimuma, sest kõik partnerid on väga innustunud,” sõnas Kõrgemaa.

Tallinna tervishoiu kõrgkool on Kuressaares kaasanud koostööpartneritena lisaks linnavalitsusele ja Kuressaare haiglale ka Saare maavalitsuse, Kuressaare gümnaasiumi ja Eesti õdede liidu. Kõik partnerid sõlmivad ka koostöölepingu ning esimene õppegrupp, kus kooli rektori Ülle Ernitsa kinnitusel on 20 riiklikku õppekohta, võiks alustada juba eeloleval sügisel.

Print Friendly, PDF & Email