Enampakkumisel müüdi vaid üks korter (4)

Sel nädalal Pihtla vallavalitsuses toimunud avalikul enampakkumisel õnnestus Pihtla vallal müüa vaid üks korter Kõljalas. Kokku oli volikogu otsustanud müüki panna kuus korterit ja kinnistut, mida omavalitsus ei vaja.

“Ega huvi enampakkumise vastu väga suur ei olnud,” tunnistas vallavanem Jüri Saar, kelle sõnul olid küll mõned helistamised ja küsimised. “Aga teisalt, kuna meil oli info üleval valla kodulehel, siis ega me ju ka tea, kui palju või vähe neid huvilisi tegelikult võis olla,” arutles Saar, kelle sõnul ei ole vallamajas veel arutatud, mismoodi korterite-kinnistutega edasi toimetatakse.

Saare kinnitusel võib aga nüüdki, kui enampakkumine möödas, vallamajja asja uurima tulla, ning kui ollakse nõus alghinnaga, saab kohe edasi rääkida. “Kui soovitakse aga madalama hinnaga osta, peab volikogu oma sõna ütlema,” lisas ta.

Avalikul enampakkumisel olid Pihtla külas asuv Tõnni kinnistu, Sandlas asuv Katlamaja kinnistu, kontor-elamu Pihtla mõisas ja kolm korterit Kõljalas. Vallavara hindas ära kinnisvarabüroo ning nii näiteks kujuneski 2,14 hektari suuruse Tõnni kinnistu alghinnaks 2876 eurot, korterite eest küsiti 5752 kuni 16 617 eurot ning Pihtla mõisas asuva kontor-elamu väärtus on vähemalt 28 760 eurot.

Print Friendly, PDF & Email