Suitsuvaras hakkab ühiskonna kasuks tööle

Eile seisis Kuressaare kohtumajas kohtu ees varem kolmel korral kriminaalkorras karistatud 31-aastane Janno, kes mullu novembris murdis sisse Laimjala vallas asuvasse Audla poodi ja varastas sealt suitsu.

“Ma ei mäleta sellest ööst mitte midagi,” ütles 31-aastane Janno eeluurimisel ja jäi selle juurde ka kohtus, lisades, et tema ei tea, mis tol ööl juhtus. Süüdistuse järgi murdis Janno 2. novembril kell 1.25 sisse Audla külas asuvasse kauplusse ja varastas sealt sigarette. Vargusega tekitas mees kauplusele 26,63 eurot kahju ja lõhkumisega kokku 313,36 euro suuruse kahju.

Ööl vastu 2. novembrit ärkas Audla kaupluse töötaja üles selle peale, et tema mobiilile tuli signaal, et poodi on sisse tungitud. Kohale rutanud töötaja nägi lõhutud akent, purunenud õllepudeleid ja arvas esialgu, et kauplusest on varastatud nii alkoholi kui ka sigarette. Hilisem uurimine tuvastas, et leti taga sissetungija ei käinud ja varastas vaid sigarette. Akna lõhkumisega lõhuti aga ka viis liitrist õllepudelit. Sissetungija jälgedele juhatas uurijaid aga kaupluse ruumides avastatud veri, mille politsei ekspertiisi saatis.

Järgmisel hommikul tabas politseipatrull Valjala vallas Kallemäe kaupluse juures purjus ja vigastatud käega Janno ja toimetas mehe haiglasse. Mees sõidutati haiglasse ja võeti vereproov. Jannolt võetud veri klappis täpselt kauplusest avastatud verega. Janno tunnistas end süüdi ja kahetses tehtut. Süü puhtsüdamlikku kahetsust arvestas kergendava asjaoluna ka prokurör, kes palus kohtus Jannole kolme kuu pikkust vangistust, millest kolmandik maha arvatakse.

Kuna kauplusse sissemurdmise pani Janno toime enne eelmise kohtuotsuse langetamist, millega varguses süüdi tunnistatud Jannot karistati kolme kuu pikkuse vangistusega, siis palus prokurör lugeda kergem karistus kaetuks raskema karistusega ning jätta jõusse mehele varem mõistetud vanglakaristus. Varasem karistus oli aga Janno enda soovil asendatud üldkasuliku tööga ja sellest on tal veel tegemata 136 tundi. Prokurör tegi kohtule ettepaneku jätta üldkasuliku töö tegemise tähtajaks 1. juuli.

Print Friendly, PDF & Email