Olmeprügi soodushinda kasutas 188 linlast

Läinud laupäeval oli Kuressaare elanikel sel aastal viimane võimalus anda olmejäätmed Kudjape ümberlaadimisjaamas ära soodushinnaga.

12. korda toimunud kampaania oli Kuressaare linnavalitsuse keskkonnaspetsialisti Karli Valdi sõnul populaarne nagu alati. 12 aasta jooksul, mil olmejäätmete soodushinnaga kogumiskampaania on toimunud, on seda olenevalt aastast korraldatud kas neljal, kolmel või kahel päeval.

Tänavu sai jäätmeid Kudjapel poole hinna eest ära anda kahel päeval. Kahe kampaaniapäeva peale kokku viisid linnaelanikud Valdi sõnul Kudjape ümberlaadimisjaama olmejäätmeid 30,6 tonni ning jäätmeid käis viimas ühtekokku 188 linnakodanikku. Esimene kampaaniapäev oli seejuures pisut rahva- ja jäätmeterohkem kui teine.

Kui esimesel päeval käis jäätmeid ära andmas 98 linnakodanikku ja prügi oli 17,62 tonni, siis läinud laupäeval oli samal eesmärgil Kudjapel 90 linlast kokku 12,44 tonni jäätmetega. “Võib öelda, et 2000. aastast 2005.-ni on kampaania läinud numbrite osas tõusuteed. 2005. aastal anti kampaania raames ära 130,2 tonni olmejäätmeid, pärast seda on kogused hakanud aga pisut vähenema,” märkis Karli Valt.

Jäätmete kogust on tema hinnangul kahandanud see, et kui varem viisid inimesed kõnealuse kampaania raames ära ka näiteks paberit, pappi ja plastikut, siis mõne aja eest hakati sääraseid jäätmeid koguma eraldi kokkukandepunktides. “Selliste jäätmete eraldi vastuvõtmine ongi see peapõhjus, ma usun,” tähendas ta.

Karli Valdi hinnangul korraldatakse taolist jäätmekogumiskampaaniat Kuressaares kindlasti ka järgmistel aastatel, sest inimeste huvi on selgelt olemas. Tänavu sai 1 kg olmejäätmeid ära anda 0,00556 euro ehk 0,87 krooni eest.

Print Friendly, PDF & Email