Lugeja kiri: Pöide valla tänavune aasta ema on Elme Saarkoppel (1)

Pühapäeval tähistati Tornimäe rahvamajas emadepäeva poolteisetunnise kontserdiga, kus lavalaudadel astusid üles põhikooli õpilased ja lasteaialapsed ning nende õpetajatest juhendajad.

Soojale kevadpäevale vaatamata jagus rahvast ka rahvamaja saali. Kohal olid vallavalitsuse ja -volikogu esindajad. Kümme viimast aastat on Pöide vallas igal maikuu teisel pühapäeval valitud ka Pöide valla aasta ema. Volikogu elulaadikomisjon valis ja peol kuulutas Pöide valla 2011. aasta ema välja komisjoni esimees Andres Hanso.

Oma etteastes pöördus Andres Hanso emade poole laulusalmiga “Kas ema südant tunned sa” ja meenutas üht oma 55 aasta tagust emadepäeva. “Kallid Pöide valla emad, just teie olete need, kes Pöide valla elu edasi kannavad. Ema on elu andja ja elu hoidja ning mina tervitan ja tänan teid kõiki südamega,” ütles Hanso.

Seejärel kutsus ta rahva ette kõik eelmised 9 tublit Pöide valla aasta ema ning teatas, et tänavuse 2011. aasta ema tiitel otsustati komisjoni kinnitusel anda Elme Saarkoppelile. Elme töötab õpetaja abina Tornimäe lasteaias ja kasvatab üksinda kolme poega, kes kõik käivad Tornimäe põhikoolis, õpivad neljadele ja viitele ning on aktiivsed ja tublid kooli esindama ka maakonna tasandil.

Pöide valla aasta ema valiti esimest korda 2002. aastal ja selleks oli Helve Reinumägi. Temale järgnesid Lea Peet (2003), Anneli Leis (2004), Lia Hanso (2005), Arma Nõgu (2006), Kaidi Rannaäär (2007), Ave Ruus (2008), Agnes Kärner (2009) ja Eugenia Kesküla (2010). Tänavusele Pöide valla aasta emale andis vallavanem Jüri Linde suure vaasi ja lillekimbu ja Andres Hanso tänukirja. Iga aasta ema sai kevadise tulbiõie.

Toreda ja sisuka kontserdi eest täname Tornimäe põhikooli õpilasi ja lasteaialapsi ning nende juhendajaid. Rõõm oli kuulda mitmehäälseid lastelaule lastekoori ja solistide ettekandes, toredad olid esitatud sõnalavastused ja liikumiskavad, tantsutrupi Gloria sõud, solistide ja etlejate ülesastumised ning lasteaiakasvandike laulud. Veel kord palju tänu toreda päeva, kontserdi ja piduliku peolaua eest Pöide vallale ja kõigile esinejaile.

Pöide valla aasta emad

Print Friendly, PDF & Email