Eesti parim maakari on Mereranna põllumajandusühistul

Eesti parim maakari on Mereranna põllumajandusühistul

TUBLI JUHT: Mereranna ühistu juht Urmas Lehtsalu.
Foto: Arhiiv

Tänavu võitis parima maakarja kasvataja rändhõbekarika Mereranna põllumajandusühistu Kaarma vallast, kirjutas Maaleht.

Juba teist aastat jääb parima maakarja kasvataja rändkarikas Saaremaale. Mullune karikavõitja Liia Sooäär oli samuti Saaremaalt ja jõudis ka tänavu paremate sekka. “Saaremaal on tõepoolest maakarja suurimad fanaatikud.

Liia Sooäär on väga tõsine maakarja kasvataja ja ka Mereranna ühistus on aastakümneid maakarja peetud,” rääkis Eesti maakarja kasvatajate seltsi tegevjuht Käde Kalamees. Nii tunnustaski maakarja kasvatajate selts tänavu rändhõbekarikaga Mereranna põllumajandusühistut, kelle 31 maakarja lehma lüpsid 2010. aastal keskmiselt 6477 kg piima, milles oli 4,41% rasva ja 3,38% valku. Kokku saadi sellest karjast mullu valku ja rasva 5010 kg.

Maatõugu lehmi peetakse patriotismist. Käde Kalamehe hinnangul on Mererannas üks tublimaid maakarja farme ka selles osas, et karja söödetakse korralikult ja aretustöö läheb kenasti.

Print Friendly, PDF & Email